Obrázek k článku GLOSA: Pam Rabbit je v pamPampam s posluchačem tělo na tělo. Zní světově
| Petr Malásek | Foto: Mojmír Ševčík

GLOSA: Pam Rabbit je v pamPampam s posluchačem tělo na tělo. Zní světově

„Bitch se hejbe jako Pam Pam Pam,” zpívá rapper Labello v tracku Pam Pam z roku 2021. Jeho text odkazuje na německou fitness influencerku Pamelu Reif, ale momentálně je mnohem zajímavější jiná Pamela – Pam Rabbit.

Mezi slokami, jež popisují tělesný akt, je velice chytlavý a jednoduchý refrén s opakujícím se slovem „pam“. To se dobře zpívá a zároveň je zpěvaččiným jménem. Je to hravé, ale také si to přesně drží svou náladu a pocit: na dvě minuty a šest vteřin se posluchač může cítit, že právě on je subjektem písně. To je u takovéto věci záměrem. Novinka pamPampam je plná napětí. 

V kontrastu se zpěvaččiným posledním vydaným singlem Space vidíme absolutní rozdíl nálad. Od toho, že si to zpěvačka „chce udělat hezký / manifestovat a vnímat vesmír“ se dostáváme do světa, kde s objektem vášně „hrajeme soutěž / kdo vydrží dýl tělo na tělo.“ Pokud něco, tak to jen ukazuje zpěvaččinu variabilitu: na obou dvou posledních singlech, ačkoliv odlišných, je naprosto uvěřitelná a originální.

Samotný track je vlastně ze všech objektivních hledisek perfektní. Pam Rabbit skvěle zpívá a do skoro rapového beatu to výborně sedí. Od prvního taktu do posledního, od prvního tónu do posledního je to píseň až světového formátu. Následuje světový trend v popové hudbě a zároveň zní autenticky a stylově. Pam Rabbit je bez nadsázky jedna z nejlepších mladých popových zpěvaček, které v Česku jsou. Je radost vidět, že ji ani po dvou albech nespadl řetěz a pořád tvoří kvalitní a zábavnou hudbu.

Byla to naprostá náhoda, že mi po doposlechnutí písničky algoritmus Apple Music poslal do uší píseň od rappera Calina. Zrovna Pam Rabbit má na tomto tracku velice podobné frázování jako on. K tomu má track pamPampam podobné téma jako Calinovy skladby. Spojení těchto dvou umělců by byl featuring, který by se vyšplhal (a velice dlouho udržel) na první místa všech českých hitparád.

K písni není videoklip. Pam Rabbit sdílela jen oficiální audio klip. Jeden z komentujících odkázal na fakt, že zpěvačka vydala píseň přesně v den, kdy Česká republika potvrdila svou účast na Eurovizi. Jsem přesvědčený, že kdyby nás reprezentovala právě Pamela Narimanian, tak by se Česká republika dostala minimálně do finálového kola.