Obrázek k článku GLOSA: Adele se rozplakala, fanoušci zuří, jenže alespoň se neschovává
| Šárka Hellerová | Foto: Sony Music

GLOSA: Adele se rozplakala, fanoušci zuří, jenže alespoň se neschovává

„Zkusili jsme naprosto všechno, co jsme mohli, abychom to dali dohromady včas a bylo to pro vás dost dobré,“ omlouvá se Adele pouhý den před plánovaným zahájením rezidence v Las Vegas a horko těžko se přitom brání pláči.

Adele dala ve svém videu nový level trendu ukazování vlastní zranitelnosti na sociálních sítích. Den předtím, než měla odstartovat koncertní rezidenci v hotelu Caesars Palace v Las Vegas, se ukázalo nereálné dokončit přípravy. Větu „Jsme naprosto zničeni, že vám musíme oznámit přesun koncertů...“ jsme si od roku 2020 od řady interpretů přečetli mnohokrát. Obvykle jsou veškeré emoce vtěsnány do kratšího či delšího psaného sdělení. Adele se rozhodla zmáčknout nahrávání na mobilu a v krátké řeči, v níž se omlouvá celkem osmkrát, sdílet své zklamání. 

Skluz v přípravách dle vyjádření zpěvačky způsobil i covid v jejím týmu. „Naprosto nás zničily zpožděné dodávky a covid. Polovina mého týmu měla a pořád má covid,“ říká ve videu, které umístila na své sociální sítě, Adele s tím, že bylo nemožné dokončit přípravy koncertů. „Nemůžu vám teď dát to, co pro vás mám. Jsem strašně zklamaná, je to úplně na poslední chvíli.“

Zpěvačka vysvětluje, že se v posledních třiceti hodinách snažili vymyslet, jak to udělat, aby mohla vystupovat, ale nepodařilo se. „Došel nám čas,“ lituje. „Je mi to tak líto a velmi se stydím a velmi se znovu omlouvám všem, kdo (za koncertem) cestovali.“

Ve finále Adele slibuje, že přípravy dotáhne do konce, aby koncerty, které budou přeloženy, vypadaly tak, jak mají. „Bylo toho proti nám příliš, nejsme hotoví, omluvila se zpěvačka opětovně.

Reakce fanoušků na emotivní omluvu se různí. Zatímco někteří pro ni mají pochopení, další se podivují, z jakého důvodu se o zrušení rozhodlo na poslední chvíli. „Proč jste s oznámením čekali na poslední chvíli? Jsem zrovna doslova v letadle do Vegas a mám na zítřejší úvodní večer zabookovaný hotel. Že není show připravená, jste museli vědět už včera. Jasně, covid, ale rušit věci můžete tři až pět dní dopředu. Čekat na dobu dvacet šest hodin před koncertem je víc než kruté,“ píše se například v jednom z facebookových komentářů s dotazem, kdo teď bude kompenzovat náklady za letenky a hotel.

Těžko se odhaduje, zda Adele video natočila pod nátlakem svého PR týmu v zoufalé snaze zmírnit škody. Pravděpodobně ano, i když osobně bych vsázela na to, že slzy jedné z nejúspěšnějších žen ve chvíli, kdy se spolu se svým týmem dopustila špatného úsudku, takřka nikoho nedojmou a spíš naopak emoce rozjitří. Přesto se zdá v určité rovině sympatické, slzy neslzy, že se Adele neskryla za tiskové prohlášení, i když ve videu působí spíš jako obětní beránek.