Obrázek k článku GLOSA: Temná jízda. Adam Mišík a Rohony v Berlíně mění currywurst za atmosféru nočních klubů
| Petr Malásek | Foto: @kuppyphotography

GLOSA: Temná jízda. Adam Mišík a Rohony v Berlíně mění currywurst za atmosféru nočních klubů

Zpěváka Adama Mišíka a rappera Rohonyho rozděluje i spojuje řada věcí. Láska k pražské Spartě a stejné křestní jméno jsou tím společným prvkem, stejně jako nový track Berlin. Je to splynutí dvou světů, které ač se to na první pohled nezdá, do sebe nakonec zapadají jako yin a yang.

Zatímco rapper Calin bral v roce 2022 svou „bejby“ v tracku Praha/Videň do Rakouska, Mišík s Rohonym berou své nejmenované dívky do německého hlavního města. Nečekejte od toho ale procházky po památkách či pojídaní currywurstů: na temném tracku o nočním životě vynikají umělci hlavně svou odlišností.

Oběma Adamům featuringy svědčí. Mišík už v minulosti s rappery spolupracoval, například se Sergeiem Barracudou na tracku Prach. Rohony zase vyhledává zpěv: na posledním albu mu právě tuto roli plnila zpěvačka Tokyo Drift. Oba díky tomu dají vyniknout svým přednostem – a Berlin je jasný důkaz, že mají oba co nabídnout.

Vytvořili spolu totiž track vhodný do klubů, na lavičky i na noční projížďky městem. Na beatu, který připomíná písničky Davida Guetty, se spojily dva světy, které jsou na první pohled nespojitelné.

Vedle sebe totiž stojí blonďatý Mišík a černovlasý Rohony, známý svým hlubokým hlasem a potetovaným obličejem. Spolu tvoří den a noc, což je kontrast, který perfektně funguje. Když se k tomu přičte velice chytlavý refrén, je z toho track, který se po druhém poslechu zaryje do paměti snad každému.

Toto je první spolupráce těchto dvou umělců a já věřím, že není poslední. To, jestli to bude tak silná dvojka jako Yzo a Nik nebo Bergkamp a Henry, už je ve hvězdách. Společná píseň jim ale funguje. Proto doufám, že jejich cesty neskončily tímto pomyslným výletem do Berlína a budou spolu pokračovat i na dalších projektech.