Obrázek k článku GLOSA: Tancuj, tancuj Foo Fighters. Je Dave Grohl nejlepší zpěvák disco?
| Jarda Konáš

GLOSA: Tancuj, tancuj Foo Fighters. Je Dave Grohl nejlepší zpěvák disco?

Ta zpráva před pár týdny vypadala jako vtip. Foo Fighers se přejmenují na Dee Gees a vydají disko album. První singl je venku a deska za dveřmi. Zaslouží si pozornost? Určitě, vždyť jsou to Foos!

Kdo někdy slyšel Foo Fighters naživo, ví, že kapela nemá s covery problém. Ba naopak, sází je s citem a skvostně, na jejich verzi Money od Pink Floyd asi nikdy nezapomenu. Deska Hail Satin, která vyjde 17. července v rámci Record Store Day, tak vlastně vypadá, jako kdyby se Foos rozhodli jejich z části humor, z části láskyplný odkaz v podobě coverů vytáhnout z pódia a dotáhnout celou srandu do konce v podobě regulérní nahrávky.

Z prvního singlu se ale zdá, že se před cílem přeci jen zastavili a řekli si „ocaď pocaď.“ Nenatáhli si travoltovská sáčka ani nerozjeli flitrové exploze, prostě jen přehráli slavný song You Should Be Dancing od Bee Gees podle sebe. I ten klip je tak trochu na půl cesty, představte si sami sebe pod pódiem a jste zase na jednom z těch coverových medley uprostřed koncertu.

Je to trochu škoda, protože jestli někdo tuhle hru umí hrát a zůstat u toho svůj, je to právě Dave Grohl se svojí partou. Nestalo se, ale i tak díky za ty dary. Jestli něco hudební scéna teď potřebuje, je to vzpruha, chuť hrát, bavit lidi, užívat si, že jsme zase na pódiu a pod pódiem a prostě si jen vytlemeně trsnout. Přesně tohle nám Foo Fighters, totiž Dee Gees přináší, není asi jediný důvod, proč chvilku nehodit starosti za hlavu a nepobavit se alespoň čtyři minuty sledováním klipu. Jdete jako na zavolanou, Dejve!