Obrázek k článku GLOSA: Svatba podle Jennifer Lopez? Dá se to zvládnout jedině, když vypnete hlavu
| Michael Švarc | Foto: Norman Jean Roy

GLOSA: Svatba podle Jennifer Lopez? Dá se to zvládnout jedině, když vypnete hlavu

Jennifer Lopez bude mít v únoru novou desku. Láká na ni singlem Can’t Get Enough, který dobře ilustruje, proč se řada lidí nemůže rozhodnout, zda je americká umělkyně spíš hrající zpěvačka nebo zpívající herečka.

Docela průměrný song totiž vytahuje zábavný videoklip, jako vystřižený z romantických komedií, v nichž J. Lo. obvykle účinkuje. Představte si velkou svatbu amerického střihu, tedy takovou, jak ji vykreslují filmy - nablýskanou, plnou rozesmátých hostů, s nějakým tím ironickým kamarádem či bezdětnou bohatou tetičkou. Přesně do takového prostředí je zasazen klip k singlu Can’t Get Enough. Ten sice není vyloženě špatný, ale ani nijak oslnivý. A bez zábavného videa by neměl zdaleka takový tah.

Písnička jede na taneční vlně, nabízí jednoduchou a líbivou melodii... A to je tak nějak vše. Jennifer Lopez má sice i v 54 letech drajv a sex appeal, který by jí mohl leckdo závidět, ale nedisponuje nijak distinktivním hlasem. Na druhou stranu asi ani neprahne po tom být iniciátorkou hudební revoluce, a tak zkrátka servíruje songy, které jsou milé a které neurazí, ale jsou kvůli tomu i poněkud bezkrevné. V angličtině pro to existuje příznačné citoslovce „meh“, označující nezájem a apatii.

V popředí stojí hlavně taneční kreace, ve kterých Jennifer Lopez sekunduje Derek Hough, známý především z americké verze Stardance. Hezky se na to dívá, nejrůznější mluvené vstupy svatebčanů působí úsměvně a opravdu filmově. Chtít po Can’t Get Enough víc je nakonec nesmysl. Stačí vypnout hlavu a bavit se, protože jak říká komička Adéla Elbel v jednom ze svých výstupů: „Vypnutá hlavička rovná se krásná hlavička.“