Obrázek k článku David Gilmour „naboural“ koncert své vlastní dceři. Společně zahráli klasiku od Pink Floyd
| Šárka Hellerová | Foto: Gavin Elder

David Gilmour „naboural“ koncert své vlastní dceři. Společně zahráli klasiku od Pink Floyd

Dcera kytaristy Pink Floyd Romany Gilmour vystupovala 9. září v hospůdce Neptune v britském městě Hove. V jednu chvíli se zeptala svého táty, který byl v publiku, zda se k ní nechce na pódiu připojit. Společně pak k překvapení všech zahráli pinkfloydovskou klasiku Wish You Were Here.

Gilmour záznam této vzácné chvíle sdílel na sociální síti X s tím, že možnost „nabourat“ koncert vlastní dcery si moc užil. Ve svém příspěvku navíc prozradil, že měl zrovna po zkoušce na nadcházející turné, během nějž se má po dlouhé době vrátit ke koncertování. Šlo tak o nečekanou předpremiéru.

Když Gilmour vstoupil na malé pódium a navrhl, že zahrají právě Wish You Were Here, vypadala Romany trochu překvapeně. Následovalo ale nadšení a vzuácný klubový okamžik. The Neptune Live Music Bar, kde se koncert konal, sdílel video z večera na svém Instagramu s velkým poděkováním za "elektrizující" večer.

Kytarista Pink Floyd podle NME naposledy živě vystoupil před čtyřmi lety. V roce 2020 byl hostem pocty zakladateli skupiny Fleetwood Mac Peteru Greenovi. David Gilmour právě vydal své páté sólové album Luck and Strange. Na konci září se chystá vyrazit na turné – jedenadvacet koncertů odehraje na čtyřech místech: v Římě, Londýně, Los Angeles a New Yorku.