Obrázek k článku Red Hot Chili Peppers ve Star Wars. Flea si zaletěl do předaleké galaxie
| Jarda Konáš | Foto: Pavel Suslov

Red Hot Chili Peppers ve Star Wars. Flea si zaletěl do předaleké galaxie

Baskytarista si k dlouhé řadě zajímavých rolí přidal jednu pořádnou nerdovinu ze světa Star Wars. Nově hraje v seriálu Kenobi.

Na seriál Kenobi lákala společnost Disney dlouho dopředu. Ewan McGregor se vrátil do role (bývalého) mistra Jedi Obi-Wan Kenobiho, stejně tak si Hayden Christensen zopakoval roli Darth Vadera. Už to samo o sobě stačilo, aby fanoušci začali stříhat ušima. Ale to by nebyl Disney, aby seriál nevyšperkoval překvapeními v podobě hostovaček ve vedlejších rolích.

Jako guest star se v seriálu Kenobi objevil i baskytarista Flea z Red Hot Chili Peppers. Jeho postava se jmenuje Vect Nocru a povědět k ní cokoliv dalšího by znamenalo prozradit stěžejní dějovou linku. Pokud jste už první dva odvysílané díly viděli nebo vám spoilery nevadí, můžete si o postavě přečíst více například pod jejím heslem na Star Wars encyklopedii vtipně nazvané Wookieepedia.

Je škoda, že se Flea zatím nepodělil o své dojmy z natáčení ani jaké pro něj bylo přesunout se do předaleké galaxie. Promo kampaň k seriálu má Disney plně ve svých otěžích a v rozhovorech nechává mluvit jen herce v hlavních rolích. Můžeme ale s jistotou říct, že si v rámci své herecké dráhy se Star Wars odškrtnul další pořádný zářez. Flea už totiž hrál ve slavných snímcích jako Big Lebowski, Strach a hnus v Las Vegas či druhém a třetím Návratu do budoucnosti. I se seriály má bohaté zkušenosti, zahrál si třeba v populárních animácích Griffinovi a Americký táta.

Jak si poradil s rolí Vecta Nocry se budete moci podívat už za necelé dva týdny, Disney+ u nás začíná oficiálně vysílat od 14. června. A aby to nevypadalo, že je Flea jediná muzikantská guest star v současných Star Wars seriálech – už před několika měsíci se v The Book of Boba Fett objevil Thundercat. Vzhledem k tomu, že Disney má seriálů z předaleké galaxie roztočenou celou řadu, letos se dočkáme premiéry seriálu Andor a příští rok se představí Ahsoka a třetí série Mandaloriana, dá se předpokládat, že se ve vzdálené galaxii objeví další hvězdy současné hudební scény. Protože tyhle překvapivé roličky neboli cameos fanoušky nikdy neomrzí.