Obrázek k článku Colours of Ostrava vyvrcholí se Zarou Larsson, Sean Paulem či Sofi Tukker
| Lukáš Rešl | Foto: Sony Music

Colours of Ostrava vyvrcholí se Zarou Larsson, Sean Paulem či Sofi Tukker

Multižánrový festival oznámil tři nová jména. Do ostravských Dolních Vítkovic, kde se akce uskuteční od 17. do 20. července 2024, zamíří se svou show vycházející švédská hvězda Zara Larsson. Mezi účinkujícími se objeví také jamajský rapper Sean Paul a americké duo Sofi Tukker.

Festival Colours of Ostrava postupně doplňuje pestrý line-up pro svůj 21. ročník. K již oznámeným hvězdám, mezi nimiž nejvíce rezonují jména jako Lenny Kravitz, Sam Smith, James Blake nebo Queens of the Stone Age, nyní přibývají další pro závěrečný sobotní program.

Akci, která pojme nejrůznější hudební projekty a interprety z více než třiceti zemí, uzavře mimo jiné nově ohlášená popová hvězda Zara Larsson. Několikanásobná držitelka cen MTV Europe Music Award patří v současnosti mezi nejžhavější popové interprety. Začátkem února vydala šestadvacetiletá Švédka své již čtvrté album s titulem Venus. Jsou na něm i úspěšné singly jako Can't Tame Her či On My Love, na kterém spolupracovala s Davidem Guettou. Novou desku navíc vydala na svém vlastním labelu Sommer House, ačkoli její hudbu stále licencuje společnost Sony.

Zara Larsson ale zdaleka není jediným oživením stále doplňujícího se seznamu účinkujících. Vedle ní festival oznamuje také jamajského zpěváka, rappera a představitele žánru dancehall Seana Paula. Za svou bohatou kariéru se několikrát objevil v nominacích cen Grammy, přičemž v roce 2004 prestižní cenu dokonce získal. Zvítězil s nahrávkou Dutty Rock v kategorii „Nejlepší reggae album“.

Dalším nováčkem v programu je také americké duo Sofi Tukker, které tvoří Sophie Hawley-Weld and Tucker Halpern. Dvojice, která se shlédla v kouzlu žánru House a je známá především díky svým hitům Purple Hat, Best Friend, Drinkee. Právě poslední jmenovaná skladba se v roce 2017 dostala do nominace Grammy na „Nejlepší taneční/elektronickou nahrávku“. Sofi Tukker už své kvality v České republice opakovaně potvrdili. 

Nová jména se tak připojují k již dříve oznámeným interpretům jako jsou mimo jiné Infected Mushroom, Emilíana Torrini nebo ukrajinská diskžokejka Miss Monique. Mezi českými interprety se pak na Colours of Ostrava objeví například duo Jordan Haj & Emma Smetana, Lenny, Bratři Ebenové nebo indie rockeři The Silver Spoons.

Festival tradičně chystá další bohatý program včetně mezinárodního diskuzního fóra Meltingpot. V rámci novinek pořadatelé předtavují také speciální pódium nazvané New York City stage. Jejím konceptem pořadatelé volně navazují na „newyorskou scénu fungující v letech 2010 a 2011 ještě v areálu na Černé louce“. Prostory uvnitř tohoto šapitó by měly pojmout kapacitu 400 sedících návštěvníků. „Snažíme se na Colours vracet intenzivní a intimní zážitky, což je jedna z věcí, kterou se chceme odlišovat od jiných festivalů. Když jsme hledali vhodnou formu, jak této osobnější atmosféry dosáhnout, legendární New York City stage pro nás byla jasnou volbou. Na původní koncept částečně navazujeme, zároveň ho ale rozvíjíme tak, aby souzněl s naším aktuálním směřováním,“ vysvětluje umělecká ředitelka festivalu Zlata Holušová.