Obrázek k článku Eminem provětral hitparády. V Americe sesadil Taylor Swift, u nás Calina
| Šárka Hellerová | Foto: Universal Music

Eminem provětral hitparády. V Americe sesadil Taylor Swift, u nás Calina

Ačkoliv lze mnohé recenze Eminemova nového alba označit za zdrcující, rapper se může radovat. Fanoušky nová deska zajímá – svědčí o tom první místa albových hitparád dlouhé řady zemí.

Zdá se, že všichni chtějí vědět nejen, jak to je se smrtí rapperova alter ega Slima Shadyho, ale také v jaké formě je hudebník osmadvacet let od vydání své první desky Infinite. Debut nepotkal příliš velký komerční úspěch, a tak se zrodil Slim Shady, který pomohl Eminemovi vyrovnat se s vlažnějším startem. Když tedy před vydáním nového alba v upoutávce prohlásil: „Věděl jsem, že pro Slima je to jen otázkou času,“ fanoušci zpozorněli. Nestává se každý den, aby se někdo rozhodl poslat hrdinu nejdůležitějšího rapového alba devadesátých let pod drn.

Eminemova dvanáctá deska přerušila kralování Taylor Swift v americké hitparádě Billboard 200. Album The Tortured Poets Department opustilo první místo poprvé od dubnového vydání. The Death of Slim Shady (Coup de Grâce) poslalo Eminema do čela žebříčků bezprostředně po vydání a stalo se jeho jedenáctým albem v řadě na první pozici. Stejnou bilanci má Bruce Springsteen, Barbra Streisand či Ye, uvádí magazín Variety. Eminem odsunul Taylor Swift na druhé místo i ve Velké Británii v žebříčku Top 100, jež kombinuje fyzické prodeje, stahování i streaming.

V České republice znamenal návrat Eminema špatnou zprávu pro Calina. Ten strávil na vrcholu hitparády s Bieber Fever šest týdnů a nyní uvolnil pozici zkušenějšímu kolegovi.