Obrázek k článku Ed Sheeran si vytetoval na hruď The Offspring. Překvapil koncertem s pankáči
| Jarda Konáš | Foto: Imagespace/Alamy Live News/Profimedia

Ed Sheeran si vytetoval na hruď The Offspring. Překvapil koncertem s pankáči

Na festivalu BottleRock se z písničkáře vyklubal pankáč srdcem a fanoušci The Offspring viděli nezapomenutelnou hostovačku.

Návštěvníci kalifornského festivalu BottleRock byli svědky nečekané spolupráce. Během setu The Offspring, pro něž je Kalifornie domovem, se ke kapele přidal i britský písničkář Ed Sheeran. Na první pohled to může působit jako prolnutí dvou vzdálených hudebních světů, ale Sheeranova hostovačka dává logiku.

„Ed nám řekl, že jedna z našich desek bylo první cédéčko, jaké si kdy koupil,“ pravil frontman Dexter Holland, když se ke kapele Sheeran přidal na pódiu v odpoledním kalifornském slunci. „To pro nás hodně znamená, tak jsme si řekli: pojď si s námi zahrát!“ 

Sheeran dal s Offspring v jejich kapelním tričku starší hit Million Miles Away. Hrál na kytaru a zpíval a nutno dodat, že s kapelou slušně držel krok a do setu přirozeně zapadl. A mohl to vzít jako takovou rozehřívačku, protože ten den večer na BottleRock vystupoval jako hlavní hvězda. V zákulisí dokonce kapele ukázal, že má jejich symbol, ohnivou lebku, vytetovanou na hrudi.

Shodou okolností se zmínění hudebníci brzy zastaví i v Česku, The Offspring vystoupí ve čtvrtek 13. června na festivalu Rock for People, jehož pořadatelé přivezou o měsíc později do Hradce Králové i Eda Sheerana. Ten díky rychle vyprodanému koncertu přidal ještě jeden termín, takže se jeho fanoušci můžou těšit na vystoupení 27. a 28. července.