Obrázek k článku Syn zesnulého Chestera Benningtona kritizuje návrat Linkin Park: „Je to zrada.“
| Lukáš Rešl | Foto: Profimedia

Syn zesnulého Chestera Benningtona kritizuje návrat Linkin Park: „Je to zrada.“

Po kritice, která se snesla na novou zpěvačku Linkin Park, se ke slovu hlásí syn jejího předchůdce Chestera Benningtona. Na sociálních sítích se pustil do kapelníka Mikea Shinody a nešetřil ostrými slovy. Návrat legendy se tak potýká s další nelibostí. Olej do ohně přilévají také další personální změny v sestavě.

Osmadvacetiletý Jamie Bennington se na sociálních sítích podělil o svůj názor na návrat kapely svého zesnulého otce s novou zpěvačkou Emily Armstrong. Učinil tak konkrétně prostřednictvím Instagramu, na kterém skrze funkci „story“ sdílel snímek obrazovky s nedávnými Shinodovými komentáři. V nich se kapelník Linkin Park vyjádřil, že fanoušci podle něj „budou potřebovat čas na to, aby si uvědomili, že se kapela reformuje s ní (Emily Armstrong)“. Dále v souvislosti s tím Shinoda uvedl, že ti, kteří kapelní rozhodnutí nebudou respektovat, ztratí naopak jeho respekt.

V dalších příspěvcích se pak poměrně obsáhle vyjádřil sám Jamie Bennington. „Hej, Miku! Lidé nemají problém pochopit, že se Linkin Park znovu vrací. Je pro ně těžké pochopit, jakým způsobem jsi to udělal: Za prvé jsi najal jsvou dlouholetou kamarádku Emily Armstrong, aby nahradila Chestera Benningtona, když jsi věděl, že Emily má za sebou minulost v církvi a že je spojencem Dannyho Mastersona.“

Dále Bennington kritizuje Shinodu za to, že podle něj právě v průběhu mezinárodního měsíce prevence sebevražd vymazal odkaz jeho otce (oznámením comebacku Linkin Park), přičemž opět narážel na osobu Emily Armstrong a jejího spojení s odsouzeným násilníkem Dannym Mastersonem.

Jaime dále dodal, že Linkin Park „neřeší obavy své rozličné fanouškovské základny“ a že nedávné činy skupiny „nejsou něčím, s čím by se lidé měli smiřovat“. Prohlásil, že skupina „zradila důvěru“ fanoušků, kteří „věřili, že je (Shinoda) větší a lepší člověk“. V samotném závěru několika po sobě jdoucích příspěvků s delšími komentáři dodal prostě: „Nepodporuji“. Shinoda a Linkin Park se zatím k této situaci nevyjádřili.

Bez Roba i Brada

Mezi fanoušky dále vře debata ohledně kapelní sestavy, která není doplněna pouze o novou zpěvačku. Řadu fanoušků zklamal konec bubeníka Roba Bourdona, který se rozhodl po Chesterově smrti s kapelou dále nepokračovat. Namísto něho Linkin Park najali nového bubeníka Colina Brittaina – skladatele a producenta z nahrávací společnosti Warner Chappell Music.

„Rob nám kdysi, tuším pár let zpátky, řekl, že by se chtěl od kapely trochu distancovat. A my jsme to chápali… Začal se prostě méně ukazovat, být méně v kontaktu, a vím, že si toho všimli i fanoušci. Při reedici Hybrid Theory a vydání Papercuts se neukázal vůbec. Pro mě jako kamaráda to bylo smutné, ale zároveň chci, aby dělal to, co ho dělá šťastným, a všichni mu samozřejmě přejí jen to nejlepší,“ nechal se slyšet kapelník Mike Shinoda v rozhovoru pro magazín Billboard.

Zklamání vyvolalo také nedávné prohlášení kytaristy Brada Delsona na Instagramu, který sice je stále součástí kapely, ovšem pouze „jen“ jako studiový hráč v zákulisí. „Vždy jsem se cítil být hluboce propojen s našimi živými vystoupeními a byl jsem na ně hrdý. V průběhu let jsem si ale uvědomil, že se mi nejvíce daří, když aktivně pracuji se svými spoluhráči v zákulisí – ve studiu. Spolupracuji na naší nové hudbě a pomáhám budovat naše živé vystoupení…“

Dále v prohlášení napsal: „Jsem pyšný na vše, co společně nadále vytváříme. I když v této nové kapitole nebudu vystupovat na turné, jsem nesmírně nadšený, že vám mohu představit Alexe – svého šikovného zástupce na cestách,“ dodal Delson na adresu kytaristy Alexe Federa, který pojede nadcházející šnůru Linkin Park právě namísto něho.