Obrázek k článku Dcera Kanyeho Westa dostala jméno "severozápad". V deseti letech chystá album
| Michael Švarc | Foto: Profimedia

Dcera Kanyeho Westa dostala jméno "severozápad". V deseti letech chystá album

Nejstarší z dětí Kanyeho Westa a Kim Kardashian, desetiletá North West, chystá debutovou desku. Ponese název Elementary School Dropout, což je přímý odkaz na album The College Dropout, které v roce 2004 vydal její otec.

Dívka se s Westem objevila na poslechovém večírku k jeho nadcházejícímu albu Vultures 2. Tam také oznámila, že pracuje na svém prvním hudebním projektu, jak informuje server Euronews. Po prohlášení následoval nadšený ryk a potlesk.

Portál připomíná, že North West není v hudebním světě absolutním nováčkem. Hostuje totiž i na otcově desce Vultures 1, která patří zatím k těm nejslabším letošním. Na Metacritic dosáhla nahrávka skóre 51 procent ze sta, magazín NME či list Guardian jí udělily dvě hvězdičky. O něco vstřícnější byl Pitchfork, jenž hodnotil 5,8 bodu.

Ohledně debutové desky North West nejsou zatím žádné další informace. Na internetu se však objevily názory, že Kanye West stáhne dceru s sebou na absolutní dno, a prostřednictvím názvu, který odkazuje k jedné z jeho desek, se údajně snaží zdiskreditovat školu, na kterou nejstarší z jeho dětí dochází.

Termín „dropout“ se nejčastěji používá pro osoby, které se vykašlou na studium před jeho řádným dokončením. I proto se zřejmě řada lidí domnívá, že jde o zneklidňující název pro debutovou desku desetileté dívky.