Obrázek k článku David Bowie v komiksu. Muž, který spadl na Zemi vyjde jako grafický román
| Ondřej Horák | Foto: Dev Pramanik/Titan Comics

David Bowie v komiksu. Muž, který spadl na Zemi vyjde jako grafický román

Nakladatelství Titan Comics chystá na podzim roku 2022 komiksovou adaptaci snímku Muž, který spadl na Zem. David Bowie v něm ztvárnil hlavní roli.

Thomas Jerome Newton je mimozemšťan s vzezřením člověka, který přiletěl na Zemi v zoufalém pokusu najít vodu pro svou domovskou planetu. Zároveň jde o postavu, jíž ztvárnil David Bowie ve snímku Muž, který spadl na Zemi.

Ten se do kin dostal v roce 1976 coby adaptace sci-fi románu stejného jména, jíž režíroval Nicolas Roeg. Pod chystaným komiksovým zpracováním jsou podepsáni scénárista Dan Watters a kreslíř Dev Pramanik, nakladatelství Titan Comics už uvolnilo několik stran jejich díla.  

„Ten film obsahuje myšlenky, například o klimatické krizi a hamižnosti korporátů, které jsou mnohem aktuálnější dnes, než v době, kdy to Nicolas Roeg točil,“ řekl Watters pro magazín NME. „Myslím, že nastal čas, abychom se znovu podívali na svět očima Thomase Newtona. Možná uvidíme něco, co nám doposud unikalo,“ dodal scénárista.

Komiksů o Davidu Bowiem vyšlo několik, například Bowie: Stardust, Rayguns, & Moonage Daydreams z ledna 2020 inspirovaný biografií Ziggyho Stardusta, tedy jedním z alter eg britského umělce.

David Bowie zemřel 10. ledna 2016, jeho fanoušci si nedávno připomněli jeho nedožité 75. narozeniny. Při té příležitosti vyšlo také dosud nevydané album Toy, které obsahuje Bowieho psíně z druhé půlky 70. let minulého století.