Obrázek k článku Další nášup od Stinga. Legendární hudebník znovu přiveze své největší hity
| Petra Divoká | Foto: Petr Klapper

Další nášup od Stinga. Legendární hudebník znovu přiveze své největší hity

Kdo nestihl žádný z letošních Stingových koncertů, nebo si touží příjemný zážitek zopakovat, bude mít brzy opět možnost. Oceňované turné My Songs se 18. července 2023 vrátí do České republiky. Tentokrát se zastaví v pardubické Enteria aréně.

Před třemi lety vydal Sting album My Songs, na němž představil některé z nejslavnějších písní své kariéry, mezi které patří dnes již nesmrtelné hity, jakou jsou Message in a Bottle, Every Breath You Take či Englishman in New York v nových verzích. Přestože stejnojmenné turné stále trvá, není My Songs posledním Stingovým albem. Loni navázal studiovou deskou The Bridge. „Jde o album založené především na hlubokých textech a osobním prožitku. Možná je méně přístupné, ale o to niternější,“ napsal o nahrávce v recenzi Daniel Mohr.

Sedmnáctinásobný držitel ceny Grammy v říjnu zavítal do pražské O2 areny. „Sting byl v Čechách už mnohokráte a vždycky dokázal nabídnout svůj program z jiného úhlu. Tentokrát na turné My Songs dal svému koncertu trochu rodinný rozměr, posílil složku písní, které kdysi složil pro The Police a svým sólovým kouskům vtiskl o trochu víc soulový charakter, navíc v nových aranžmá,“ psal o koncertu, o jehož londýnském ekvivalentu básnil deník The Telegraph jako o vzácné lahůdce, Josef Vlček.

Ještě před pražským vystoupením Sting letos zahrál na akci Slavkov Open, jež se měla původně konat v roce 2019. Poprvé byla zrušena kvůli zpěvákovu zdravotnímu stavu, poté byla na rok 2022 odsunuta kvůli koronaviru.

Pořadatelé slibují bujarou a dynamickou show, na které Stinga doprovodí rocková kapela.