Obrázek k článku „Chytil mě za obličej a políbil.“ Zpěvák Sum 41 obvinil bývalého manažera ze zneužívání
| Lukáš Rešl | Foto: Vojtěch Mervart RFP

„Chytil mě za obličej a políbil.“ Zpěvák Sum 41 obvinil bývalého manažera ze zneužívání

Deryck Whibley vydal 8. října knihu Walking Distaster: My Life Through Heaven and Hell, ve které se ohlíží za příběhy své bohaté kariéry. Ta měla i své stinné stránky. Frontman Sum 41 vzpomněl na začátky kapely a zkušenost s bývalým manažerem Greigem Norim. Ten ho měl fyzicky i verbálně zneužívat.

Greig Nori se skupinou v začátcích její kariéry spolupracoval jako koproducent a spoluautor, později se stal oficiálním manažerem skupiny. Jak ve svých čerstvých pamětech podle zprávy kanadského deníku The Globe and Mail Deryck Whibley napsal, od začátku měl Nori ostré lokty. „Greig měl jediný požadavek, aby se stal naším manažerem - chtěl mít nad námi naprostou kontrolu… Nemohli jsme mluvit s nikým jiným než s ním, protože hudební byznys je 'plný hadů a lhářů' a on byl jediný člověk, kterému jsme mohli věřit.“

Whibley v knize také vzpomněl na první případy, kdy s manažerem trávili společné chvíle, když mu bylo šestnáct let a Norimu tehdy 34. Podle něj byl Nori zároveň prvním člověkem, který mu podal alkohol. V jiném příběhu vzpomíná na okamžik, kdy ho manažer zatáhl na toaletu, kde si chtěl dát extázi. Zde mělo podle zpěváka dojít k napadení, když ho měl Nori měl bez souhlasu chytit za obličej a „vášnivě“ políbit.

Whibley napsal, že se snažil vyhnout sexuálnímu vztahu s bývalým manažerem. V knize vzpomíná na situaci, kdy ho Nori v reakci na to označil za homofoba. Sexuální „kontakty“ s ním měly skončit poté, co se o těchto skutečnostech dozvěděl jeho i Noriho společný přítel. V souvislosti s touto minulostí zmiňuje zpěvák také svou bývalou manželku, zpěvačku Avril Lavigne. Ta měla Whibleymu v té době říct:„To je zneužívání! Sexuálně tě zneužíval!“

V rozhovoru pro magazín Rolling Stone se pak Whibley o své knize a obvinění více rozmluvil, i když přiznal, že dlouho žil s tím, že si toto tajemství vezme do hrobu. „Jakmile jsem se dostal k té věci s Greigem Norim, říkal jsem si: ‚Mám o tom mluvit?‘ Ale jak bych nemohl? Je to tak propletené se vším po celých těch sedm let. Lhal bych, kdybych to neřekl,“ přiznal. Sám Greig Nori podle deníku The Globe and Mail, že Whibleyho knihu zatím nečetl a o obvinění neslyšel. Zároveň je však popřel a najal si právníka pro pomluvu.