Obrázek k článku Calin a Viktor Sheen pokořili všechny rekordy. Způsobili rozruch i v New Yorku
| Honza Vedral | Foto: Radim Zbořil

Calin a Viktor Sheen pokořili všechny rekordy. Způsobili rozruch i v New Yorku

Čísla poslechovosti, které generuje společné album rapperů Calina a Viktora Sheena, ovlivnila globální žebříčky Spotify. Skončilo na druhém místě mezi alby, které celosvětově vyšly v prvním únorovém týdnu.

Poslouchanější na celém světě byla podle údajů Spotify pouze albová prvotina britské zpěvačky RAYE nazvaná 21st Century Blues. „Žádná česko-slovenská nahrávka se v globální hitparádě Spotify dosud neobjevila. Pozdvižení z toho bylo až v newyorkské centrále Warner Music,” upozornil Libor Lisý z české pobočky vydavatelství.

Album Roadtrip přirozeně překonalo také všechny existující rekordy v tuzemských žebříčcích a je také na špičce oficiálních žebříčků nejúspěšnějších nahrávek IFPI. V nich se sólová alba Calina a Viktora Sheena střídavě drží v první desítce již řadu měsíců av některých případech i let.

Nejposlouchanějšími singly ze společného alba Roadtrip jsou skladby Dívej a Safír. Ty podle informací Warner Music pokořily dosavadní denní rekordy přehrání dvojnásobně i trojnásobně. “Mimochodem většinu těchto rekordů držel Viktor Sheen se sólo deskou Příběhy a sny a singlem Stíny,” dodal Libor Lisý.

„Tady už nejsou rapstars. Všichni, co dělají rap na nějaké úrovni a jsou poslouchaní, jsou už popstars,“ říkal loni Calin v titulním rozhovoru dubnového Headlineru. Nyní fenomén, který on a Viktor Sheen vytvořili, přesáhl v úspěšnosti i dosavadní hranice českého hudebního průmyslu. Uvidíme, zda je to jen krátkodobá hra čísel, nebo to může na českou hudbu obrátit větší pozornost. A prolomit stávající generační hradby mezi hiphopovou scénou a rádii spolu s dalšími mainstreamovými médii.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Spotify Charts (@spotifycharts)