Obrázek k článku Brzy se uvidíme, vzkazují Foo Fighters. Rozhodli se po smrti Taylora Hawkinse pokračovat
| Liv Boková | Foto: Danny Clinch

Brzy se uvidíme, vzkazují Foo Fighters. Rozhodli se po smrti Taylora Hawkinse pokračovat

Foo Fighters v poslední den roku 2022 potěšili fanoušky. Rozhodli se totiž, že budou po březnové smrti bubeníka Taylora Hawkinse dál fungovat.

V příspěvku na sociálních sítích zmiňují „léčivou sílu hudby“, která je víc než před čtvrt stoletím spojila a poprvé veřejně prohlásili, že budou jako kapela pokračovat.  

„Loučíme se s nejtěžším a nejtragičtějším rokem, jaký naše kapela zažila, a připomínáme si, jak jsme vděční za lidi, které milujeme a jichž si nejvíce ceníme, i milované, kteří už s námi nejsou,“ píše skupina včele s frontmanem Davem Grohlem v prohlášení.

„Bez Taylora bychom se nikdy nestali kapelou, jakou jsme byli – a víme, že bez Taylora budeme v budoucnosti jinou kapelou,“ píše se dále v příspěvku sdíleném na profilech Foo Fighters na sociálních sítích. „Víme také, že vy, fanoušci, jste pro Taylora znamenali tolik, co on pro vás. A víme, že až vás znovu uvidíme – a bude to brzy – jeho duch bude každý večer s námi všemi.“

Taylor Hawkins zemřel 25. března 2022 ve věku 50 let, když Foo Fighters v rámci světového turné pobývali v Kolumbii. Kapela v září na jeho počest uspořádala dva vzpomínkové koncerty s celou řadou hvězdných hostů, jeden v Los Angeles a druhý v Londýně.

Dosud poslední, desáté studiové album z dílny Foo Fighters nazvané Medicine at Midnight vyšlo 5. února 2021.