Obrázek k článku Botanický metal či další halucinace? Hentai Corporation přežijí všechno
| Jarda Konáš | Foto: Be Ny

Botanický metal či další halucinace? Hentai Corporation přežijí všechno

Přežijeme, tedy We Will Survive, tak se jmenuje nový singl Hentai Corporation. Vyšel hezky na začátek turné, abychom si všichni pěkně namastili bradavky, než vlítneme do kotle.

Je to dva roky, co Hentai Corporation vydali první EP s environmentální tematikou. Dělali jsme spolu tehdy rozhovor a všechno se zdálo být do nejbližší budoucnosti krásně nalinkované: EP s poselstvím, pak turné, pak druhé EP s dokončenou myšlenkou a vzhůru s ním zase mezi lidi. Jenže záhy přišel covid a všechno bylo jinak. Turné se odložilo na neurčito, rozvržený plán v troskách.

Nyní se zdá, že se hudební scéna vrací do normálu. Svět zatím úplně ne, což kapela sama potvrdila unikátním koncertem před ruskou ambasádou potom, co Putin s tanky vlítl na Ukrajinu. Nicméně nové kousky navazující tematicky na předchozí EP už se začínají drát na povrch. Kapela má v plánu některé zahrát na koncertech a skladbu We Will Survive už vydala jako singl. A jsou to Hentai Corporation přesně tak, jak je máme rádi.

Hrnou to dopředu se suverenitou rozjeté lokomotivy a opět se vkrádá myšlenka, že je kapela duchovním nástupcem Pražského výběru. Je to v rytmice, je to v kytaře, slyšíme to i v textech kombinujících grotesku s naléhavostí.

Klip natočila kapela v Botanické zahradě Univerzity Karlovy a jak už to tak u Hentai bývá, nestojí jen tak před kamerou. Rozostřený obraz evokuje možná zasnění, možná halucinaci, což pak korunuje pasáž kropení muzikantů stejně, jako kdyby byli kytičkami. Na odpálení turné skvělé, na navázání plánu přetrženého covidem ještě lepší. První dvě štace z turné se slovenskou kapelou Čad už Hentai Corporation odjeli, šest měst mají ještě před sebou. Zahrají 11. března v Praze, 12. v Teplicích, 18. v Plzni, 19. v Českých Budějovicích, 25. je čeká Uherské Hradiště a turné zakončí 26. března v Pardubicích.