Obrázek k článku Režisér Indiana Jonese chystá životopis Boba Dylana. Písničkáře ztvární Timothée Chalamet
| Lukáš Rešl | Foto: Sony Music, Profimedia

Režisér Indiana Jonese chystá životopis Boba Dylana. Písničkáře ztvární Timothée Chalamet

S informací přišel režisér James Mangold v rozhovoru pro server Collider během akce Star Wars Celebration v Londýně. Prozradil i další podrobnosti o chystaném snímku.

Na otázku, zda bude herec zpívat všechny skladby, které ve filmu o Bobu Dylanovi zazní, odpověděl: "Samozřejmě!"

Americko-francouzský herec si tak užije roli slavného písničkáře se vším všudy. Samotné natáčení by pak mělo začít v srpnu a film zatím nemá stanovené datum premiéry. „Bude to o úžasné době v americké kultuře a příběhu samotného Boba," řekl režisér. "Mladý devatenáctiletý Bob Dylan přichází do New Yorku asi se dvěma dolary v kapse a během tří let se stává celosvětovou senzací.“ 

Poprvé se informace o filmovém zpracování objevily již v roce 2020, tehdy se psalo, že film by měl nést titul Going Electric. Mangold nedávno uvedl, že se ve filmu logicky objeví také Woody Guthrie, Pete Seeger a Joan Baez, ale neprozradil, kdo byl do těchto rolí obsazen.

Zajímavé je, že Mangoldův nejnovější film Indiana Jones a nástroj osudu bude mít premiéru letos 30. června, tedy den předtím, než sám Dylan vystoupí na pódiu jazzového festivalu v Montreux.