Obrázek k článku Vypadám dobře a jsem na sebe hrdá. Billie Eilish pracuje na novém albu
| Liv Boková | Foto: Mason Poole

Vypadám dobře a jsem na sebe hrdá. Billie Eilish pracuje na novém albu

Dvacetiletá americká popová hvězda své třetí studiové album znovu připravuje spolu s bratrem, pětadvacetiletým zpěvákem, producentem a hercem Finneasem.

„Právě začínáme znovu dělat hudbu. Opět jsme se do toho pustili a bude to opravdu něco,“ řekla Billie Eilish v rozhovoru pro časopis Vanity Fair.

Nic konkrétnějšího zatím k připravovanému nástupci nahrávky Happier Than Ever nedodala. Za poslední album z loňského července si přitom vysloužila rovnou dvě nominace na cenu Grammy a nejrůznější digitální a internetová prvenství.

Billie Eilish se tak vrací k tvorbě po roce, kdy místo hudby řešila spíš vlastní vzhled a jaký má vztah sama k sobě. „Naučila jsem se naslouchat a důvěřovat svému nitru,“ řekla pro Vanity Fair. Na jeho stránkách se rozpovídala i o fyzické proměně, kterou si prošla. 

Vedle tělocvičny na pódiu se totiž začala věnovat také cvičení a práci na vlastním těle. „Byl to opravdu šílený proces, teď se cítím lépe než kdykoli předtím. Vypadám úplně jinak a jsem na sebe hrdá,“ uvedla Billie Eilish. Na změně se podepsal i její nový vztah s bezmála o deset let starším Jessem Rutherfordem z rockové kapely Neighborhood. „Tenhle člověk mě opravdu velmi inspiruje a já zase inspiruji jeho. Jsem nadšená a mám z nás radost.“

Na to, jak a zda vůbec se tato osobní témata promítnou do nových písniček, už ve Vanity Fair řeč nepřišla. Stejně jako není zřejmé, kdy by mělo být nové album hotové. 

Jisté je, že se Billie Eilish příští rok v létě vrátí do Evropy. Ačkoliv její oficiální internetové stránky o případných show na našem kontinentu zatím mlčí, je jednou z prvních potvrzených hvězd obřího maďarského Sziget Festivalu, jehož 29. ročník se od 10. do 15. srpna 2023 uskuteční na tradičním místě na ostrově Óbudai v Budapešti.

Jeden z největších evropských festivalů, kde letos vystoupila i česká zpěvačka Lenny, přivítá také francouzského DJe Davida Guettu, britské indie rockové Florence + The Machine a americké poprockery Imagine Dragons. Na soupisce jsou i Sam Fender, Yungblud, Foals, Moderat, Frank Carter & The Rattlesnakes či Nothing But Thieves a celá řada dalších.