Obrázek k článku Dave Grohl odložil kytaru a ugriloval jídlo pro 450 lidí bez domova
| Šárka Hellerová | Foto: Brantley Gutierrez

Dave Grohl odložil kytaru a ugriloval jídlo pro 450 lidí bez domova

Zatímco Foo Fighters rozšiřují své letošní koncertní plány, vyměnil Dave Grohl kytaru za gril a pomáhal potřebným.

Minulý týden se v době, kdy Los Angeles očekávalo neobvykle silnou sněhovou bouři, Grohl objevil v charitativním spolku Hope of the Valley, jenž lidem bez domova poskytuje dočasné přístřeší, jídlo či zdravotní služby, s vlastním grilem a pustil se do práce.

Zpěvák a kytarista strávil vařením šestnáct hodin. Připravil během nich jídlo pro víc než čtyři sta lidí v nouzi a také pro asi padesát dobrovolníků a zaměstnanců azylového zařízení, informoval server TMZ.com. Kromě žebírek či bůčku chystal salát coleslaw a fazole. Všechno samozřejmě na vlastní náklady. Mezi grilováním si občas zdřímnul na přilehlém parkovišti.

Grohlovo gesto ocenil ředitel organizace Hope of the Valley Rowan Vansleve. „Tohle je Dave Grohl, jak vaří přes pět set porcí nejlepšího barbecue pro lidi, kteří žijí v našich útulcích. To je třída,“ komentoval hudebníkův dobrý skutek.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Rowan Vansleve (@rvansleve)

Foo Fighters k radosti fanoušků zakončili loňský rok oznámením, že budou v činnosti pokračovat i poté, co loni v padesáti letech během turné zemřel jejich bubeník Taylor Hawkins. Kapela v září na jeho počest uspořádala dva vzpomínkové koncerty s celou řadou hvězdných hostů, jeden v Los Angeles a druhý v Londýně. Letošní koncertní kalendář se nyní pomalu rozrůstá. Oznámeny byly již i dva koncerty v Evropě – kapela přijede na festivaly Rock am Ring a Rock im Park do Německa.