Obrázek k článku Australští Parkway Drive slaví. V Praze vyvolají další metalcorové tornádo
| Šárka Hellerová | Foto: Rock for People

Australští Parkway Drive slaví. V Praze vyvolají další metalcorové tornádo

Doma v Austrálii Parkway Drive dvacetiny slavili už letos v září. Evropu rozpálí narozeninovými koncerty příští rok. 7. listopadu 2025 metalcorová pětice vystoupí ve Sportovní hale Fortuna v Praze.

Parkway Drive aktuálně stále těží z dva roky starého oceňovaného alba Darker Still, za které v Austrálii získali mimo jiné cenu ARIA za nejlepší hardrockové / heavymetalové album roku 2023. Natlakované koncerty u nás předvedli hned po jeho vydání ve Pražském Foru Karlín a poté letos v létě na Rock for People. „Maximální tlak, působivé ohňové efekty a muzika, která vás na festivalu bude bavit, i když nejste milovník tvrdších žánrů,“ psali jsme o jejich festivalové show, která vynikala mimo jiné mohutným moshpitem, do jehož středu se zpěvák Winston McCall postavil na stoleček a nechal kolem sebe kroužit rozvášněný dav. „Jako by zpíval v oku tornáda.“

I předešlá pražská show zanechala silný dojem: „Je v nich nabíjející explozivnost, kterou kapela umocňuje tím, co provádí na pódiu. Od těch všech explozí a plamenů byla často v sále pekelná výheň jako na poušti.“  Kromě podobných efektů ale samozřejmě hlavní dojem tvoří energická tvrdá muzika a výkony členů skupiny, což je dovedla ke společnému hraní s kapelami jako jsou Metallica, Lamb Of God, Soulfly nebo Killswitch Engage.

Frontman Winston McCall, kytaristé Jeff Ling a Luke Kilpatrick, baskytarista Jia O'Connor a bubeník Ben Gordon si s sebou na evropské turné přizvali své krajany. Speciálními hosty koncertu budou skupiny Thy Art Is Murder a The Amity Affliction.