Obrázek k článku Australská dvojčata, co vás dostanou. Z buskerů Pierce Brothers jsou miláčkové publika
| Petra Divoká | Foto: Dara Munnis

Australská dvojčata, co vás dostanou. Z buskerů Pierce Brothers jsou miláčkové publika

Energické duo Jack a Patrick Pierceovi pronikli na indie-folkovou scénu před osmi lety, kdy vydali debutovou nahrávku The Night Tree. Od té doby se z nich stali oblíbenci světových festivalů a postupně si budovali oddané publikum.

O jejich kvalitách a nezdolné energii se můžete přesvědčit 9. června v pražské MeetFactory. O Pierce Brothers se v Austrálii tvrdí, že jejich koncerty patří mezi ty, jež vás úplně dostanou. Svým neuvěřitelně energickým nasazením oslnili bratři, kteří začínali v ulicích Melbourne jako buskeři, také Evropu a Kanadu. V čem spočívá hudební kouzlo věčně dobře naladěných zpěváků, kytaristů a bubeníků?

Jejich indie folkrockový zvuk evokuje hudebníky jako jsou John Butler, Xavier Rudd nebo Mumford & Sons a na jejich chytlavých skladbách, není těžké vybudovat závislost.

O svém posledním albu z roku 2021 „Into The Great Unknown“ uvádějí: „Doba, kdy jsme kvůli lockdownu nemohli koncertovat, byla sice obtížná, ale díky tomu jsme se mohli soustředit na psaní tak jako nikdy předtím… I když to byla v našich životech nevítaná přestávka, pomohla nám vytvořit nejlepší album, jaké jsme kdy napsali!“

Lockdown bratrům, stejně jako mnoha dalším hudebníkům po celém světě, přinesl nečekaný čas, který během nahrávání využili k experimentování a také k tomu, aby si splnili svůj hudební sen – doprovodit skladby smyčci. „Aranže pro smyčce představují směr, kterým jsme se vždy chtěli vydat, řekl Pat Pierce australské edici magazínu Rolling Stone. „Hodně nás inspirovalo album Gang of Youths. Vynikající Go Farther in Lightness z roku 2017. Dosáhli jsme díky tomu na albu hloubek, které jsme nikdy dřív nepoznali.“

3x ochutnávka Pierce Brothers

Na desce je i singl Brother, k němuž Pierce Brothers natočili také hudební video, ve kterém vystupují společně se starším bráchou. V klipu se vtipně střídají záběry ze současnosti s nostalgickými záběry z jejich dětství.

Ještě před deseti lety dvojice buskovala na ulicích Melbourne a kolemjdoucí se snažila zaujmout mimo jiné covery Mumford & Sons. 
Skladba Follow Me Into Dark vyšla na albu My Tired Mind z roku 2017.