Obrázek k článku Americký zpěvák Jason Derulo radí, jak si plnit sny. V březnu vystoupí v Praze
| Šárka Hellerová | Foto: Live Nation

Americký zpěvák Jason Derulo radí, jak si plnit sny. V březnu vystoupí v Praze

Jason Derulo svým koncertem 24. března 2024 pomůže oslavit dvacáté výročí otevření O2 areny. Půjde o jeho první plnohodnotný koncert v České republice.

Dříve zde měl vystoupit na festivalu Soda Pop, který byl zrušen. Předtím zpíval na balkóně na parkovišti holešovické haly poté, co se před začátkem akce zřítilo pódium.

Poté, co Jason Derulo viděl upoutávku na čtyři roky starou předělávku muzikálu Cats v režii Toma Hoopera, v níž si odbyl svůj herecký debut, myslel si, že filmovým muzikálem změní svět. Jeho očekávání nicméně dalece předčila přijetí, kterého se nové verzi klasiky mezi muzikály dostalo. Na kritiku snímku reagoval v rozhovoru pro TMZ slovy: „Pokaždé, když překročíte pravidla, vyvoláte samozřejmě protitlak. Je to neuvěřitelné dílo, které vytvořili někteří z nejlepších lidí na světě.

Zatímco hereckou kariéru neodstartoval úplně hladce, nadále boduje v hudebním světě. V roce 2009 se proslavil hned prvním singlem Whatcha Say a je hvězdou TikToku, kde jeho počínání sleduje 58,2 milionu sledujících.

Na svůj úspěch je potomek imigrantů z Haity, který tvrdí, že všechno dělá proto, aby mohl pomoci zlepšit stav vlasti svých rodičů, pyšný. O své tipy se letos dělí v knize Zpívejte své jméno nahlas – patnáct pravidel, díky kterým můžete žít svůj sen.

„Podíval jsem se na svůj život a snažil se přijít na to, co v hudbě vedlo k mým největším úspěchům. Co jsem v těch chvílích dělal jinak a díky čemu jsem vyčníval z davu,“ tázal se hudebník v televizním rozhovoru pro CNN. „Začal jsem ty samé ideály uplatňovat ve svých obchodních záležitostech, a i ty začaly kvést. I má sociální média díky tomu vystřelila. Překvapilo mě, že se všechno řídí stejnými aspekty,“ vysvětloval s tím, že se poté, co si to uvědomil, rozhodl napsat knihu. Mnoho lidí podle něj své sny vzdává zbytečně.

„Z některých nejhorších období života mě dostalo dodržování rutiny. Třeba, když jsem si v roce 2014 zlomil krční páteř. Nemohl jsem si zavázat tkaničky a sám se osprchovat,“ vzpomínal Derulo. „Mělo to být šťastné období, připravoval jsem se na velké turné. Když jsem měl úraz, rychle se to rozpadlo. Pomohla mi rutina.“ Zpěvák vstával každý den ráno ve stejný čas, pracoval prý přibližně deset hodin denně na své hudbě, chodil si pravidelně zacvičit a lehnout. „O sedm měsíců později jsem měl díky tomu hotové album, které bylo jedno z mých nejúspěšnějších.“

Kouzlo úspěchu podle hudebníka tkví ve snaze vyhrát každý den, namísto upínání se k dlouhodobým cílům. Také je podle něj důežité obklopovat se správnými lidmi. „Je to krásné, člověk se od lidí v okolí učí. Říká se, že jste součet tří lidí, se kterými se stýkáte nejvíc. Potřebujete proto kolem sebe lidi, kteří vás táhnou nahoru a podporují vás v tom, abyste si věřili tolik, jak si zasloužíte,“ míní Derulo, který spolupracoval například se Snoop Dogem či Jennifer Lopez.