Obrázek k článku Albová hitparáda patří Viktoru Sheenovi. V rádiích vedou statistiky Jeleni
| boi | Foto: Ondřej Pýcha

Albová hitparáda patří Viktoru Sheenovi. V rádiích vedou statistiky Jeleni

Viktor Sheen znovu absolutně ovládá žebříček nejúspěšnějších alb v zemi s deskou Příběhy a sny. Jelenům se v rádiích daří se singlem z alba Věci a sny.

Sny jsou pro české posluchače evidentně důležité.

Co se alb týče, jediným, kdo Sheenovi „stojí v cestě“ je rapper Smack s třetím pokračováním své Chiméry. Jinak by se hitparáda IFPI mohla ihned přejmenovat na hitparádu Viktora Sheena. Aktuální album Příběhy a sny je první, na třetím místě je jeho deska Černobílej svět a čtvrté Barvy. 

Hip hop tak zůstává nejposlouchanějším žánrem v zemi. V první desítce nejúspěšnějších alb z něj vybočují jen tři desky. The Weeknd na pátém místě s poctou osmdesátkám jménem Dawn FM. Desátá zpěvačka Olivia Rodrigo, která je objevem loňského roku. A na osmém místě pak kompilace Pop Rock Line 1966-1973, v níž Supraphon připomíná málo známé obrysy české klubové a popové hudby přelomu šedesátých a sedmdesátých let.

 Rádiová hitparáda se oproti tomu stále „drží“ tradičních představ o popu a vkusu posluchačů. Nejhranější skladbou je Easy On Me od Adele, následují Bad Habits od Eda Sheerana. A nejhranější českou skladbou v rádiích je singl Ještě jednu noc od Jelenů. Ten se v českém rozhlasovém éteru drží již čtyřicet týdnů.

Singl pochází z alba Věci a sny, o kterém Josef Vlček v recenzi napsal, že patří do panteonu nejlepších českých desek.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Headliner (@headliner_cz)