Obrázek k článku Aerosmith zrušili rozlučkové turné. Úplné zotavení Stevena Tylera není možné
| Jarda Konáš | Foto: Profimedia

Aerosmith zrušili rozlučkové turné. Úplné zotavení Stevena Tylera není možné

Kapela v emotivním prohlášení na sociálních sítích oznámila, že nedohraje přerušené turné a končí s vystupováním. Konec už byl nejspíš v plánu delší dobu.

Tím koncem je myšleno rozlučkové turné s všeříkajícím názvem Peace Out…Farewell Tour, které Aerosmith rozjeli vloni v září. Mělo trvat až do února 2025 a kapela plánovala projet všechna velká americká města (a vzít to letmo i přes Kanadu). Bohužel, po třech koncertech utrpěl frontman Steven Tyler zranění, během něhož došlo k poškození hlasivek a zlomenině hrtanu. Kapela proto celé turné přerušila a plánovala pokračovat, až se zpěvák zotaví.

Nyní se však Aerosmith s myšlenkou na turné definitivně rozloučili. „Jak víte, Stevenův hlas je nástroj jako žádný jiný,“ stojí v emotivním prohlášení na sociálních sítích kapely. „Neúnavně měsíce pracoval na tom, aby se jeho hlas vrátil do stavu před zraněním. Bohužel, je jasné, že plné zotavení z onoho zranění není možné. Došli jsme k těžkému a bolestivému, ale nezbytnému společnému – jako jedno bratrstvo – rozhodnutí skončit s hraním na turné.“

Jako kdyby si Aerosmith nechali otevřená zadní vrátka. Z jejich vyjádření je jasné, že rozlučkové turné se ruší a dodali informace o vrácení vstupného. Ale fanoušci pořád můžou doufat, že to neznamená definitivní konec. Aerosmith neřekli, že končí i s nahráváním desek, byť poslední Music from Another Dimension vydali už před dvanácti lety. A taky se nikde nepíše, že by nemohli odehrát alespoň rozlučkový koncert nebo třeba, jak občas vídáme, sérii rezidentních vystoupení v Las Vegas. Nezbývá než popřát Tylerovi ideálně plné uzdravení a doufat, že se někdy ještě na pódiu s Aerosmith objeví, aby se rozloučili pořádně, jak se na rockové legendy sluší a patří.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Aerosmith (@aerosmith)