Obrázek k článku ABBA Arena je před dokončením. Podívejte se, jak bude vypadat
| ŠH | Foto: Universal Music

ABBA Arena je před dokončením. Podívejte se, jak bude vypadat

Za čtyři měsíce otevře ABBA Arena dveře prvním návštěvníkům a hologramy členů švédské kapely vtrhnou poprvé na scénu. Od května do prosince se zde bude odehrávat dokola stejný koncert.

„Nová ABBA zní přesně jako ta na přelomu 70. a 80. let, jen si občas vypomůže modernějšími synťáky. Je tu všechno, co skupina dokázala kdysi tak dobře prodat lidem,“ psal v recenzi na album Voyage Jarda Konáš s tím, že podobný comeback se vidí jednou za dekádu.

Abba se vrátila na scénu po čtyřech dekádách a připravila k nové desce unikátní koncerty. Legendární švédské hudebníky na nich zastoupí čtyři hologramy, které vznikly za pomoci sta šedesáti kamer, jež snímaly jejich pohyb. Pro show Abba Voyage vzniká v olympijském parku královny Alžběty v Londýně zcela nová aréna.

Nyní lze poprvé nahlédnout do útrob prostoru, kde se bude výprava napříč časem odehrávat. Dle nově zveřejněných snímků už nezbývá mnoho práce a nový koncertní prostor bude moci uvítat natěšené fanoušky, kterým nevadí, že Agnetha, Björn, Benny a Anni-Frid budou zastoupeni digitálními avatary stylizovaný tak, jak vypadali před čtyřiceti lety, kdy se stáhli ze scény.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený ABBA Voyage (@abbavoyage)

Ambiciózní projekt startuje 27. května a v prodeji jsou vstupenky do 4. prosince. S výjimkou úterý a středy se hraje každý den. O víkendu je představení na programu hned dvakrát. Část termínů je již vyprodána, nebo se vyprodání blíží, ale obzvlášť na představení v druhé polovině roku je stále dostatek vstupenek k dispozici.