Obrázek k článku Hvězdy Feedbacku naživo.  Johni a Šouflšou zahrají na (ne)Pontonu
| Dany Stejskal

Hvězdy Feedbacku naživo. Johni a Šouflšou zahrají na (ne)Pontonu

Třetí, tentokrát speciální, Headliner Feedback (ne)Ponton je tu! Vstup je jako vždy zdarma. Rozhodli jsme se posunout dál naši recenzní rubriku Feedback, do níž může poslat svou hudbu každý, a naživo vám představit kapely, které jsme díky ní objevili.

Po čtyřech úspěšných sezónách, během nichž se Headliner pontony na Střeleckém ostrově etablovaly jako vyhledávaná letní akce v centru Prahy, se loni ze zjevných důvodů nekonaly. Letos na tradici navazujeme sérií šesti koncertů. Něco málo se změnilo, koncept zůstává. Z lodi jsme se přemístili na souš Střeleckého ostrova a hluk tentokrát vytěsní intimnější žánry. Tentokrát  jsme připravili showcase kapel vybraných z rubriky Feedback, ve které „recenzujeme všechno“. Přečtěte si, co jsme psali o Johni a ŠouflŠou, kteří nás nadchli a proto na (ne)Pontonu vystoupí.

15. 7. 2021 – Headliner Feedback (ne)Ponton #3

Johni

Holka s kytarou a vážně sexy barvou hlasu s pěkným černobílým klipem. Náhrávka se mi líbí svojí jednoduchostí a střídmostí dobře natočenou kytarou a moc pěknými vokály. Tenhle typ nahrávek funguje skvěle na YouTube s klipem, ale moc by mě zajímalo jak by zněl při živém hraní, zda-li to kouzlo nezmizí, protože udržet dynamiku a takhle podmanivý zvuk akustické kytary naživo bude těžké. Doufám, že se o tom brzy přesvědčíme na Pontonu a že to dobře dopadne. Za mě jednička s hvězdičkou. 

Na Spotify poslouchejte nové album The Bloom a sledujte Johni na Instagramu

ŠouflŠou


Naprosté zjevení v oblasti českého dixielandu s nádechem New Orleans, alespoň jak chlapci říkají, i když já to tak úplně necítím. Po dlouhých letech přichází kapela, co se směle může rovnat textovým velikánům jako je Jiří Suchý, Ivan Mládek a možná i básnickou poetikou nedostižný Karel Plíhal. Verše jako „Jede Nor v ponorce / střílí torpédoborce / i obchodní loď s textilem / tu však prý jen omylem“ jsou hotovým skvostem, stejně jako „Radano, Radano / tak co bys ráda, no?“ či „Moje milá na mě milá bývala / byla nebývale milá bývalá / a pak jsem jednou od bývalé dostal nebývalé vale / i taková bývalá má bývala“.

Krásně syrový zvuk ve složení banjo, trumpeta, tuba, kytara, valcha, klarinet přináší deset autorských písní ve kterých umí zabrousit i jinam, třeba k Beatlesovské Ob-La-Di, Ob-La-Da a zcela jistě ještě dál. Tohle je kapela která může a dokonce má být osobitou ozdobou malých festivalových pódií nebo velkých večírků a na jeden takový je pozvu hned jak to půjde. Protože tohle mě chytlo za srdce stejně, jako když mi dědeček v dětství poprvé pustil Ivana Mládka. Jede Nor v ponorce je mojí novou hymnou.

Poslechněte si ŠouflŠou na Bandcampu. Další info na webu.

HEADLINER FEEDBACK (NE)PONTON # 3
15. července 2021 od 19:00 do 21:30
Střelecký ostrov pod Mostem Legií, Praha 1
VSTUP ZDARMA 
headliner.cz, FB událost zde