Obrázek k článku „Dali mi drogy do pití. Pak jsem se bránila sexu s Tillem.“ Fanynka obvinila Rammstein
| Petra Divoká | Foto: Jens Koch

„Dali mi drogy do pití. Pak jsem se bránila sexu s Tillem.“ Fanynka obvinila Rammstein

Irská fanynka německých Rammstein, která přijela na koncert do Vilniusu, obvinila kapelu na sociálních sítích, že ji zdrogovala a pokusila se ji znásilnit. Litevská policie potvrdila hlášení incidentu, ale ve věci nařčení mířícího na frontmana Tilla Lindemanna nevznesla žádná obvinění. Podle kapely Rammstein je to nesmysl.

Fanynka Shelby Lynn svůj příběh zveřejnila na Twitteru spolu s fotografiemi pohmožděnin, se kterými se měla po koncertě Rammstein probudit. Dle svého tvrzení přijala pozvání na večírek s kapelou, který se nevyvinul podle jejích představ. Vše začalo tím, že návštěvníci party museli odložit své telefony, aby nemohli pořizovat žádné záznamy. Ještě před koncertem Lynn vypila několik drinků a cítila se nezvykle omámená, zpětně si to vykládá tak, že jí do pití někdo přimíchal drogy. „Jsem jak lidský zombie, zpívám, tancuji, ale také komolím slova,“ popsala svůj stav během vystoupení Rammstein.

Po koncertě dostala zprávu, že se s ní chce Till Lindemann soukromě setkat. Souhlasila pod podmínkou, ať zpěvák rozhodně neočekává sex. Podle svého tvrzení ji pak někdo z týmu odvedl do malé místnosti pod pódiem. "Rozhrnu závěs a srdce se mi zastavilo hrůzou. Ta místnost byla velká tak pro čtyři lidi, malinká jako převlékárna v obchodě," napsala Lynn. "Čekám tam, až dorazí Till, vejde a okamžitě mu říkám: Tille, jestli jsi tu kvůli sexu, nechci to dělat."

Kapelník měl na ženu následně křičet a rozčileně místnost opustit. Druhý den si prý Lynn nemohla vzpomenout, co se dělo většinu noci. Na svém těle objevila modřiny, které naznačují, že ji někdo pevně držel. Po zveřejnění zprávy se fanynce prý soukromě ozvala řada dalších žen s podobnými zkušenostmi z pokoncertních večírků Rammstein.

"Mám MNOHO informací od jiných dívek. Ale dokud s nimi nepotvrdím, že je v pořádku sdílet jejich příběhy/obrázky, nebudu o jejich zážitcích nic říkat," napsala Shelby Lynn. Zároveň uvedla, že incident nahlásila, ale policisté, se kterými se snažila věc řešit, nemohli ověřit, zda byla skutečně omámena a došlo k pokusu o znásilnění.

Na internetu se dále objevily informace, že na koncertech Rammstein funguje „řada nula“, ze které si členové kapely zvou dívky na večírky, kde je svádějí k sexu a dalším neřestem. Proti tomu se ale ozvala řada jiných svědectví, která tvrdí, že k žádným nepřístojnostem nedochází. 

K incidentu se vyjádřila i samotná skupina Rammstein krátkým prohlášením na sociálních sítích. „Ohledně šířících se obvinění z Vilniusu můžeme potvrdit, že se nic takového v našem prostředí nestalo. Nejsme ze strany úřadů informováni o žádném vyšetřování.“

Svá tvrzení ve čtvrtek 30.5. mírnila i samotná Shelby Lynn. "Till se mne nedotknul. Přijal, že s ním nechci mít sex. Nikdy jsem netvrdila, že mne znásilnil," napsala dodatečně.