Obrázek k článku Místo koncertů podcast. Ozzy Osbourne se vrátí i se svou šílenou rodinou
| Liv Boková | Foto: Sony Music

Místo koncertů podcast. Ozzy Osbourne se vrátí i se svou šílenou rodinou

Nic není tabu. Ozzy Osbourne, jeho manželka Sharon a dvě ze tří dětí – Kelly a Jack - po pětileté pauze obnovují rodinný podcastový seriál. Trailery napovídají, že se nebojí žádného, byť sebepikantnějšího tématu, takže o zábavu, chvílemi i poněkud nekorektní, bude postaráno.

Heavy metalová ikona Ozzy Osbourne nekoncertuje, Sharon, která je kromě celoživotní partnerky také jeho manažerkou, občas zasedne v porotě některé z talentových soutěží a na začátku letošního roku se vrátila k moderování, má momentálně televizní pauzu, z veřejného života ale tento nerozdělitelný pár nemizí. Ozzy, Sharon, Kelly a Jack potřebují být stále vidět, a tak se rozhodli obnovit podcastovou video show. „Je to úplně jiné než v televizi, můžeme říkat naprosto cokoliv,“ uvedla Kelly s odkazem na televizní reality show The Osbournes, kde se nejspíš čtveřice s prořízlými pusami musela trochu krotit.

Zatím dvacetidílná podcastová série bude k dispozici ve video i audio formátu. Prvního dílu se dočkáme už příští týden. Konkrétně v úterý 12. září. Jednotlivé epizody se natáčely v Ozzyho a Sharonině domě.

V jedné z ukázek, jež na podcast lákají, je tématem plastická chirurgie s narážkami na to, jak často se Sharon nechává vylepšit, a závěrem, že to holt potřebuje každý. Kromě společných debat, vznikly a budou se natáčet další speciální díly věnované jednotlivým členům rodiny.

Ozzy v tom svém diskutuje s dlouholetým přítelem, hudebníkem Billym Morrisonem. Probírají všechno od jídla, přes Ozzyho působení v Black Sabbath až po mimozemšťany. „Ozzy stejně vždycky nakonec mluví o tom, jak si pochutnává na Snickerskách,“ komentuje manželův díl Sharon pro časopis Rolling Stone. „Ale že by se mohl pustit do povídání o mimozemšťanech, to asi nikdo nečeká,“ dodává.

Kelly nazývá své epizody souhrnně „Gay, mrcha a šatník“ a se svou nejlepší kamarádkou v nich mluví o módě. Jack se věnuje celoživotní lásce k paranormálním jevům. A protože na pokrytí tématu potřeboval větší prostor, v polovině října spustí vlastní podcast nazvaný Ghosts and Grit. Sharon bude svou první epizodu teprve natáčet a hodlá se v ní věnovat popkultuře.

A to pořád ještě není všechno. K The Osbournes se postupně připojí celá řada zajímavých hostů, například herečka a televizní moderátorka Melissa Rivers, komik, herec, rádiový moderátor a podcaster Adam Corolla nebo komička Margaret Cho.

„Podcast je možnost, jak dát lidem, co chtějí, aniž bychom se jim zcela vydali napospas,“ vysvětluje Kelly rozhodnutí zaměřit se na formu podcastu místo televizní reality show. „Stále jsme velmi otevření, ale nemusíme mít každou vteřinu kameru za zadkem, takže si to opravdu moc a moc užíváme.“ A máma Sharon dodává: „Je pro nás přirozené neustále mluvit, takže proč ne v podcastu? Udělala jsem si z mluvení živobytí, občas z toho byl i pořádný průšvih, klidně v tom můžu pokračovat. Je hezké mít něco svého, kde můžete říkat, co cítíte a nikdo vás nevystřihne.“

Na obrazovkách jsou ale The Osbournes k vidění také. Zatímco před lety šlo o klasickou televizní reality show, nová série je dokumentem o návratu Ozzyho a Sharon po většině života strávené v Americe do Anglie.