Obrázek k článku Smolné léto Axla Rose. Zpěvák Guns N’ Roses se v Londýně natáhnul na pódiu
| Petra Divoká | Foto: Profimedia

Smolné léto Axla Rose. Zpěvák Guns N’ Roses se v Londýně natáhnul na pódiu

Ještě zcela neumlkly dozvuky nepříliš kladně hodnoceného koncertu na Glastonbury a Anglie Axlovi připravila další horkou chvilku.

I když si z jejich včasného příchodu na pódium na slavném britském festivalu dělalo publikum legraci, jsou už časy, kdy kapela nechávala své fanoušky dlouho čekat, nějakou dobu pryč. Zatímco se muzikanti naučili chodit včas a komentátoři chválí dobrou fyzickou kondici a zapálení Axla Rose, sužují jejich vystoupení jiné nepříjemnosti. Především to, že pěvecká kondice frontmana se bohužel té fyzické aktuálně nevyrovná. O jeho nedávném výkonu na Glastonbury jsme psali například v této glose.

V Londýně si kapela jistě chtěla u anglického publika spravit reputaci, zpěváka ovšem potkala jiná nepříjemnost. Už při druhé písni koncertu, který se konal 30. června, zaškobrtl a skončil na podlaze. Stalo se tak během skladby Bad Obsession z roku 1991 z alba Use Your Illusion I, když Rose couval směrem k bicím.

Naštěstí se mu nic nestalo a koncert, během kterého Guns N’ Roses odehráli 27 skladeb, bez přerušení pokračoval. Zatímco po Glastonbury Mark Beaumont z The Independent kapelu pasoval mezi nejhorší headlinery festivalu, nyní jsou britská média shovívavější – například magazín Clash ve své recenzi píše, že veškeré pochyby o své současné pěvecké formě Axl rychle rozptýlil a kapela byla odhodlána odehrát pro fanoušky hvězdný koncert, což také učinila.