Obrázek k článku Queenie jsou k nezastavení. Legendární hity opět zazpívají desetitisícům lidí
| Petra Divoká | Foto: Oxygen PR

Queenie jsou k nezastavení. Legendární hity opět zazpívají desetitisícům lidí

Když se mluví o hudebnících, kteří u nás prošli televizními talentovými soutěžemi a dnes mají úspěch, Queenie ve výčtu nebývají. Přitom v počtu koncertů v zaplněné O2 areně by v této společnosti byli jistě rekordmany. A čekají je další.

Pobavený výraz trojice porotců v Česko Slovensko má talent, když před ně do řady nastoupí pět tehdy ještě asi můžeme říct chlapců převlečených za Freddieho Mercuryho a jeho kumpány, se v průběhu vystoupení proměňuje a Jaro Slávikovi trochu klesne brada. Don't Stop Me Now přivede publikum do varu. Český revival Queen, který již v té době, jen pár let po svém vzniku, intenzivně vystupuje u nás i v zahraničí, od poroty nakonec s chutí vyslechne, že už si má dávno užívat slávu v Las Vegas. 

Už tehdy se zdálo, že k projektu v duchu výše jmenované písně přistupují s nezadržitelnou energií a další vývoj to jen potvrdil. Že o jedenáct let později, v září 2021, skupina třikrát hraje v největší české koncertní aréně, není důsledek účasti v televizní soutěži, ale neustálého zdokonalování se v disciplíně, kterou si tato parta hudebníků vybrala – přinést fanouškům co nejdokonalejší show s hudbou britské legendy Queen. Servírují ji v původních aranžích i tóninách a doprovázejí ji velkolepou show, za kterou by se jejich vzory nemuseli stydět.

„Řekl bych, že dneska už škatulku tribute překračujeme. Říkáme tomu koncertní divadlo. Všichni jsme v rolích, všichni jsme na jevišti. Musíme být dobří hudebníci, protože ta muzika není jednoduchá,“ vysvětloval Michael Kluch, představitel Freddieho Mercuryho v nedávném podcastu Headlineru, kde se rozpovídal o své práci, ale třeba i o tom, jak vnímá různorodé reakce na svůj pěstěný knír.

Queenie jsou na scéně sedmnáct let a mají za sebou na tisíc koncertů, kterými vzdávají hold jedné z nejslavnějších kapel světa. Před pěti lety dokonce vystoupili i na oficiální oslavě narozenin královny Alžběty II. Brzy opět ducha Queen oživí i v Praze, show Queen relived by Queenie se 18. a 19. května vrátí do O2 areny.