Obrázek k článku „Neuvěřitelně dlouho se neuvidíme.“ Adele se rozloučila s evropským publikem
| Šárka Hellerová | Foto: Kevin Mazur/Getty Images for AD

„Neuvěřitelně dlouho se neuvidíme.“ Adele se rozloučila s evropským publikem

Během posledního z deseti koncertů v Mnichově britská zpěvačka potvrdila svůj plán si po letošních koncertech od hudby odpočinout. V dohledné době nehodlá ani nahrávat nové písničky, ani vystupovat.

„Posledních sedm let jsem strávila tím, že jsem si pro sebe budovala nový život, teď ho chci žít,“ nechala se slyšet Adele. Onen nový život si bude naplno vychutnávat, až odehraje dalších deset na podzim přeložených koncertů v Las Vegas. Adele v sobotu 31. srpna dokončila sérii koncertů ve speciálně pro ni vystavené aréně, ohlédla se za několika posledními lety a promluvila o svých plánech. Zmínila, že tyto koncerty měly být původně letos její poslední.

Už v červenci zveřejnila, že si hodlá dát od hudby pauzu, nyní potvrdila, že ji fanoušci neuvidí ani naživo. „Necítím se jako performerka nejpohodlněji, ale jsem v tom zatraceně dobrá. Ty skoro tři roky, co jsem teď hrála, jsem si ale velmi užívala. Bylo to nejdelší (koncertní období), které jsem kdy absolvovala a pravděpodobně taky nejdelší, jaké kdy absolvuji.“

Do konce této éry jí a jejím fanouškům zbývají ještě americké koncerty v říjnu a listopadu. „Potom vás strašně dlouho neuvidím. Budu vás mít celou dobu v srdci a budu snít o těchto koncertech a o všech, které jsem za tři poslední roky odehrála. Bylo to úžasné, ale potřebuji si odpočinout,“ poděkovala zpěvačka publiku s tím, že velkolepé mnichovské koncerty si bude pamatovat navždy.