Obrázek k článku NAŽIVO: Pam Rabbit si to s fanoušky udělala hezký. Mluvily za ni písně
| Petr Malásek | Foto: Barbora Chlebová

NAŽIVO: Pam Rabbit si to s fanoušky udělala hezký. Mluvily za ni písně

Sold out. Tato dvě slova stála na plakátu Pam Rabbit před pražským klubem Roxy. Právě tam měla zpěvačka 3. října koncert. „Vyprodali jsme Roxy,“ nechala pak radostí skandovat publikum při show, která bavila všechny zúčastněné. Od kapely po fanoušky.

Pam Rabbit stála na pódiu v popředí a za ní se v řadě seřadila čtyřčlenná kapela. Celý set Pamely Narimanian začal trackem npc z jejího posledního alba. Písnička, kde Pam zpívá, že chce být nejlepší v tom být zrůda, vyjadřuje pocit, který popřála i vyprodanému pražskému klubu. Bylo na nás, abychom se odvázali a večer si užili naplno.

V průběhu koncertu nepřekvapivě došlo i na její současný největší hit Space. S větou „chci si to udělat hezký“ se na schodech u vstupu prodával i merch, stejně jako mikiny s názvem jejího alba I LOVE THE INTERNET. Já, který jsem stál dole u pódia, jsem měl kolem sebe fanoušky a fanynky, kteří znali texty všech jejích písniček nazpaměť. Bylo vidět, že držitelka Ceny Anděl za nejlepší sólovou interpretku už má silné fanouškovské jádro, které se ten večer cítilo skvěle.

Většinu setu hrála Pam Rabbit jen s kapelou, došlo ale i na předem neoznámené hosty. Když se například v průběhu koncertu na pódiu zjevil Ben Cristovao, který s Pam Rabbit zazpíval jejich společný track We’re All Gonna Fly, všichni šíleli. Druhým hostem byl teplický rapper Katannah, který zároveň dělal i předskokana.

Na konci show začalo celé pódium blikat zeleně. „Toto není test,“ oznamoval tajemný robotický hlas a Pam Rabbit byla odvlečená pryč lidmi oblečenými úborech, co připomínaly skafandry anebo kombinézy, které doktoři nosili v průběhu pandemie COVID-19. Na pódium poté jeden z těchto mužů přinesl velký QR kód k naskenování. Věřím, že něco takového skvěle funguje venku, problém pražského klubu Roxy ale je, že se nachází v podzemí – vůbec tam tedy není signál. To ale nevadilo. Po odchodu z klubu se odkaz načetl: zval fanoušky na zpěvaččino nové turné The Missing Tour, které se uskuteční v únoru a březnu roku 2025.

Po koncertě domů odcházely vlny usměvavých tváří. Jedna z nich byla i má. Show Pam Rabbit nebyla plná převleků nebo zvláštních efektů (když nepočítám perfektní práci se světly). Za zpěvačku mluvily její písně a um, kterým si podmanila celý klub.