Obrázek k článku Jonas Brothers poprvé přijedou do  České republiky.  Tři bratři přehrají pět alb
| Šárka Hellerová | Foto: Live Nation

Jonas Brothers poprvé přijedou do České republiky. Tři bratři přehrají pět alb

Před deseti lety se Kevin, Joe a Nick Jonasovi rozešli každý svou cestou, před třemi lety k radosti svých fanoušků ohlásili comeback. Nyní poprvé vystoupí v České republice. 2. června 2024 je čeká koncert v O₂ areně.

Návrat na scénu v roce 2019 Jonas Brothers rovnou zpečetili albem Happiness Begins, turné po Evropě a Severní Americe a také tím, že se potřetí v kariéře ocitli na prvním místě americké albové hitparády. Také při té příležitosti vznikl dokumentární snímek Chasing Happiness, který zachycuje bláznivý start trojlístku z New Jersey, bolestivý rozpad, život mimo kapelu i úspěšný comeback po šestileté pauze.

S další deskou nazvanou prostě The Album, která vyšla letos v květnu, Jonas Brothers poprvé zavítají i k nám. Původně severoamerické turné, které odstartuje v srpnu, se rozrostlo na celkem 90 vystoupení ve 20 zemích, což z něj činí dosud nejdelší koncertní šňůru americké popové kapely. Ta poprvé vystoupí také v Polsku, Rakousku, Severním Irsku, Hamburku, Lyonu, Mnichově, Norsku, Austrálii či na Novém Zélandu.

Aktuální koncerty rozhodně nejsou věnované jen poslední desce The Album. Název turné Five Albums. One Night. napovídá, že fanoušci se mohou těšit i na hudbu z alb Jonas Brothers, A Little Bit Longer, Lines, Vines and Trying Times a Happiness Begins. To jsou nahrávky, jež kapela postupně celé přehrála během své březnové rezidence na Broadwayi.

Hvězdy seriálů Disney

Nejstaršímu z bratrů bylo v roce založení Jonas Brothers osmnáct let. Teenage idolové se z nich stali mimo jiné díky televiznímu kanálu Disney, kde hráli po boku Demi Lovato v muzikálu Camp Rock, objevili se v seriálu Hannah Montana, který pomohl proslavit pro změnu Miley Cyrus, a měli zde i vlastní seriál Jonas. Ten je měl původně představit v roli tajných agentů, kteří hudbou maskují své skutečné povolání, ale vzhledem k tomu, že kapela už začínala být poměrně úspěšná, rozhodla se produkce, že diváci víc ocení, když bude kamera sledovat skutečný život mladých hvězd.