Obrázek k článku Nádor manželky, smrt kamaráda. Ed Sheeran chystá temné akustické album
| Michael Švarc | Foto: Dan Martensen

Nádor manželky, smrt kamaráda. Ed Sheeran chystá temné akustické album

Britský hitmaker Ed Sheeran oznámil na květen vydání nové desky. Bude se jmenovat Subtract a půjde o poslední album označené matematickým symbolem, v tomto případě minusem.

Zpěvák v příspěvcích na sociálních sítích informoval, že nahrávka bude čistě akustická, písně se Sheeranem napsal Aaron Dessner z The National.

„Pracoval jsem na Subtract celou dekádu a snažil jsem se vytvořit perfektní akustické album,“ napsal na úvod svého vzkazu Sheeran. Série událostí, která zpěváka a jeho blízké v roce 2022 postihla, ho však přinutila všechny hotové písně vyměnit.

„Během jednoho měsíce se moje manželka dozvěděla, že má nádor, který nemůže začít léčit, dokud neporodí. Můj nejlepší kamarád Jamal, který pro mě byl jako bratr, náhle zemřel,“ napsal Sheeran.

Zpěvák proto napsal nové písně, které lépe vystihovaly to, v jakém životním bodě se nachází. „Tohle album je čistě o tom. Jsou to padací dveře do mé duše. Vůbec poprvé jsem se nesnažil udělat desku, která se bude lidem líbit, vydávám něco, co je upřímné a opravdové vůči tomu, kde se ve svém dospělém životě nacházím,“ doplnil Sheeran ve vzkazu na sociálních sítích.

Na desce Sheeran spolupracoval se zmiňovaným Dessnerem, muzikanty měla seznámit Taylor Swift, která s členem The National nahrála svá dvě oceňovaná alba Folklore a Evermore. Sheeran s Dessnerem napsali za jediný měsíc asi třicítku písní, na klasickou verzi Subtract se jich dostalo 14. Studiovka vyjde 5. května.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Ed Sheeran (@teddysphotos)