Obrázek k článku GLOSA: Blink-182 přiznali hodně zlé krve. Návratem bez šance všem vytřeli zrak
| Daniel Mohr | Foto: Sony Music

GLOSA: Blink-182 přiznali hodně zlé krve. Návratem bez šance všem vytřeli zrak

Spolu s novou deskou vypustilo poppunkové trio do světa svou nejobsáhlejší zpověď, na kterou všichni fanoušci čekali již od doby, kdy napodruhé z formace odešel DeLonge.

O druhém reunionu amerických matadorů toho již bylo vyřčeno a napsáno mnohé. I tak je stále nová deska One More Time, která vyšla v pátek 20. října, jednou z největších hudebních událostí tohoto roku, a to ve více rovinách. Zaprvné v té hudební, coby povedený návrat, a za druhé díky příběhu, kteří mají všichni zúčastnění za sebou. V obsáhlém rozhovoru, kterého se ujal známý australský moderátor Zane Lowe kapela dopodrobna rozebírá nejen události od DeLongova odchodu z Blink-182 v roce 2015, ale také to, co spolu pánové zažili za celý život. A právě bohatá minulost, dobrá i zlá, kterou v rozhovoru pitvají na prvočinitele, jim pomohla stvořit silnou desku v době, kdy už to od nich nikdo nečekal.

Jedním z hlavních témat, ke kterému se celá sestava v průběhu rozhovoru nejčastěji vracela, bylo pochopitelně onemocnění Marka Hoppuse, který prodělal rakovinu. Právě tato smutná událost byla hlavním hnacím motorem, proč se trojice znovu dala dohromady. Nebýt toho, nejspíš bychom DeLonga jako člena Blink-182 již nikdy neviděli. Sám Hoppus prozradil, že s tím po DeLongově útěku zpět do jeho tehdy domovské kapely Angels & Airwaves, rozhodně nepočítal.

„Nevěděl jsem, že se Blink-182 někdy dají znovu dohromady nebo že budu někdy sdílet pódium s Tomem. Řekl jsem vedení, řekl jsem Travisovi, řekl jsem všem: Už s tím chlápkem nevstoupím na pódium. Bez šance,“ přiznal Mark Hoppus.

Trojice se samozřejmě rozpovídala i o nové desce. Tady znovu nastala od všech aktérů shoda v tom, že je rozhodně tím nejlepším, co kdy Blink-182 vypustili do světa. Dle kapely to má hned několik opodstatnění, především jim ale v rozkvětu pomohla tvůrčí svoboda, do které nikdo kromě nich samotných nezasahoval. Všechno včetně produkce desky, nápadů na klipy či tiskových prohlášení si pánové určovali sami. A jediným cílem bylo vytřít všem zrak. Teď už víme, že se jim to povedlo.