Obrázek k článku Británie má nový talent. Zpěvačka Sydnie Christmas připomíná éru velkých hlasů
| Michael Švarc | Foto: Profimedia

Británie má nový talent. Zpěvačka Sydnie Christmas připomíná éru velkých hlasů

V hudbě není žádným nováčkem. Vystupovala třeba na výletní lodi, zahrála si také v muzikálu Lazarus na West Endu. Že patří na prkna, která znamenají svět, dokázala 28letá Sydnie Christmas i v soutěži Británie má talent, jejíž vítězkou se začátkem měsíce stala. Diváky i porotce uchvátila nenuceností, ale především velkým a dokonale ovládaným hlasem.

Zpěvačka s vánočním příjmením rozčeřila vody často fádní televizní show už na prvním castingu. Vybrala si pro něj píseň Tomorrow z muzikálu Annie a vystřihla ji tak suverénně, že obměkčila i Simona Cowella, který prý skladbu do té doby z duše nenáviděl. Zlatý bzučák pak zajistil Sydnie Christmas okamžitý postup do semifinále. Zcela právem, protože svým projevem dává mladá účinkující vzpomenout na éru zpěvaček s velkým hlasem jako jsou Whitney Houston nebo Céline Dion.

Málokoho pak při nedělním finále překvapilo, že se Sydnie Christmas stala vítězkou. Svůj triumf šla oslavit do hospody. „Okamžitě jsem potřebovala pintu piva,“ cituje zpěvačku server BBC. Vyjma toho, že získala finanční odměnu, zajistila si také místo v televizní show Royal Variety Performance, které se každoročně účastní i členové britské královské rodiny. A Christmas se už nemůže dočkat, až svůj um předvede králi Karlovi.

Zpívala od dětství

„Nemůžu ani slovy vyjádřit, jak jsme jako rodina pyšní. Sydnie dřela celý svůj život, aby se dostala tam, kde je, a zaslouží si to,“ řekla Daily Mailu zpěvaččina mladší sestra Rhoni. „Sydnie vystupovala od útlého věku. Pamatuju si, že když jsem byla malá, tak pořád jen zpívala po celém domě.“

Christmas od dětství také hrála a vystupovala. Studovala na umělecké škole D&B Academy of Performing Arts v Londýně a svůj profesní debut si odbyla rolí v muzikálu Lazarus s písničkami Davida Bowieho. Zpívala také na několika výletních lodích společnosti Royal Caribbean, kde ztvárnila třeba roli Rizzo z Pomády.

Těsně před pandemií hrála také v muzikálu Starlight Express od Andrewa Lloyda Webbera, covid její umělecké ambice ale na čas poslal k ledu. Christmas začala pracovat ve fitness centru, jak ale připustila na prvním konkurzu Británie má talent, opravdu nejde o něco, co by chtěla v budoucnu dělat.

„Vůbec nevím, co mám říct,“ připustila zpěvačka, když byla vyhlášena vítězkou talentové soutěže. „Nemůžu ani uvěřit té lásce, které se mi dostává od chvíle, kdy byl odvysílán první díl. Jsem zahlcená láskou a je to ta nejúžasnější věc na světě, děkuju!“

Britská média informují také o tom, že část fanoušků rozezlilo, že je nejnovější vítězka soutěže profesionálem. „Bohužel s těmi názory nic nezmůžu,“ řekla Christmas serveru Metro. „Jsem nováčkem, co se týče vší pozornosti, ale veškeré pomluvy zkrátka nejsou pravdivé. Vše, co jsem dělala a řekla, bylo upřímné,“ reagovala zpěvačka na drby, že si své vítězství údajně pojistila svým předchozím působením.

Podporu nové vítězce vyjádřila i jedna z porotkyň Amanda Holden. „Vím, že je předurčena k velkým věcem. Nemůžu se dočkat, až si koupím lístky do přední řady na cokoliv, v čem bude účinkovat.“