Obrázek k článku Hollywoodská hvězda Billy Bob Thornton se v Praze předvede s kapelou jako rocker
| Petra Divoká | Foto: Profimedia

Hollywoodská hvězda Billy Bob Thornton se v Praze předvede s kapelou jako rocker

Do Prahy přijede další kapela s hereckou hvězdou v čele. 16. července do pražského Futura míří rockeři Billy Bob Thornton & The Boxmasters. Pražské kluby a sály už dříve uvítaly například Kiefera Sutherlanda či Hugha Laurieho,

Kapela The Boxmasters vznikla před patnácti lety a inspiruje se šedesátkovým rock’n’rollem. Krátce po svém založení vyjela mimo jiné na turné s Williem Nelsonem, později předskakovala třeba ZZ Top. Hlavními autory jsou Thornton s J. D. Andrewem. Ten s Thortonem kapelu založil poté, co u něj scénarista, režisér a herec známý například z filmu Santa je úchyl, Armageddonu,Plesu příšer či Světel páteční noci dva týdny nahrával ve studiu. „A od té doby jsme se nezastavili,“ uvádí na svých webových stránkách Andrew, který se, když nenahrává nebo nekoncertuje s The Boxmasters, stále věnuje studiové práci nejen v hudebním, ale i televizním a filmovém průmyslu, a moc nepřehání. Kolem této ústřední dvojice se vystřídala řada hudebníků a přátel.

Skladba I`ll Give You A Ring vyšla na debutové desce kapely

Kapela má na svém kontě přes deset alb, z toho poslední tři nahráli během pandemie. V roce 2021 z tohoto trojlístku vydali vánoční Christmas In California, o rok později vyšla deska Help…I’m Alive a ještě mají v zásobě Nothing Personal, které na svou chvíli ještě čeká. Název loňské desky v překladu znamená „Pomoc… Jsem naživu“. „Život byl v posledních letech těžký. Normálně člověk slyší, jak někdo volá o pomoc, protože se topí nebo umírá, tohle je ironický způsob, jak říct, že teď je to prostě na houby,“ vysvětlil Thornton v tiskové zprávě k albu. Andrew ho doplňuje s vysvětlením, že radostný zvuk alba vyplynul z toho, že navzdory náročné době měli možnost být na nejoblíbenějším místě na světě – v nahrávacím studiu. Zároveň ale vnímali náročné dění kolem. „Ztratil jsem tehdy také přítele z dětství. Zatímco my jsme nahrávali, on si vzal život. Takže v těch veselých melodiích jsou i kusy smutku.

Thornton nahrává nejen s The Boxmasters, několik alb vydal i sólově

Hudba The Boxmasters je dle jejich prohlášení ovlivněna Beatles, Byrds a Beach Boys, ovlivnili je ale i The Mothers of Invention, Kris Kristofferson, John Prine nebo Big Star. Speciálním hostem koncertu budou Bubbles & The Shitrockers. 

Foto: R&CPMK