Obrázek k článku Zemřela Barbara Haščáková z dua MC Erik a Barbara
| Michael Švarc | Foto: Profimedia

Zemřela Barbara Haščáková z dua MC Erik a Barbara

Ve 43 letech zemřela v USA zpěvačka Barbara Haščáková. Úmrtí členky slovenského tandemu MC Erik a Barbara, který se v 90. letech proslavil písněmi jako Sen či Keď príde láska, potvrdila slovenským médiím rodina. Ta uvedla, že zpěvačka zemřela už 22. listopadu, příčinou byla podle lékařů náhlá cévní mozková příhoda.

Duo MC Erik a Barbara vzniklo v roce 1995 a rychle získalo na popularitě nejen na domovském Slovensku, ale i v Česku a dalších zemích Evropy. Hitem se stalo už první album uskupení U Can’t Stop (1995), z jehož bonusové verze pochází i píseň Keď príde láska. Ta se společně se singly Sen či Anjel stala nejznámějšími skladbami dvojice.

MC Erik a Barbara zastupovali v roce 1996 Slovensko na Eurovizi a v návaznosti uspořádali rozsáhlé turné po Evropě se zastávkami v Německu, Švýcarsku, Finsku či Belgii. V roce 1997 slavili zpěváci úspěch dokonce až v Japonsku

Duo se ještě před koncem 90. let po dvou vydaných řadových albech víceméně rozpadlo. Přesto MC Erik a Barbara vydali ještě jednu desku, nazvanou 2010 - podle roku, kdy vyšla. Obsahovala několik předělávek starších písní a několik nových skladeb.

Haščáková žila od roku 2000 v USA, kde pracovala a tvořila sólově.