Obrázek k článku Slash má na rok 2024 bohaté plány. S Mylesem Kennedym přijede do Brna
| Šárka Hellerová | Foto: Gene Kirkland

Slash má na rok 2024 bohaté plány. S Mylesem Kennedym přijede do Brna

Publikum v Praze si Slashe s Mylesem Kennedym & The Conspirators užilo v posledních letech opakovaně, 18. dubna 2024 bude na řadě Brno. Ve zdejší Winning Group Areně představí mimo jiné aktuální album 4.

Když před třinácti lety nahrál své první sólové album nazvané jednoduše Slash, notoval si s jedním z hostů, Mylesem Kennedym, natolik, že všechna další „sólová“ alba už vydávali spolu – jako Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators. Kromě Slashe s Kennedym tahle parta čítá baskytaristu Todda Kernse, bubeníka Breta Fitze a kytaristu Franka Sidorise.

Naposledy se představili v Praze v roce 2019, tehdy byla aktuální jejich deska Living the Dream. Skupina tehdy vystoupila v pražské O2 areně. „Tahle parta nemusí nic přikrášlovat ani dělat pózy. Rockerství jde totiž zevnitř, ze srdce. A v jejich případě z něj přímo tryská,“ psala tehdy Liv Boková o koncertu.

Nyní přijíždí v éře čtvrté společné desky nazvané po vzoru Slashova sólového debutu opět prostě: 4. „Dnes už legendární kytarista Slash, jehož sóla a rukopis hravě rozpozná každý, kdo aspoň trochu přičichl k rockové muzice, fenomenální zpěvák Myles Kennedy a The Conspirators (…) chtěli, aby nová deska zněla jako živák. Proto také zvolili jiný přístup a angažovali jiného producenta,“ píše Boková pro změnu v recenzi na desku, jejíž produkce se ujal Dave Cobb, podle jehož slov Les Paul pod Slashovými prsty zní jako motorová pila. Skupina se za touto spoluprací vydala autobusem do Nashvillu a výsledek stál za to: „Pokud fandíte rocku, budete poslouchat pořád dokola.“

Nyní Slash po čtyřech deskách s Mylesem a třemi „konspirátory“ plánuje na příští rok desku, která bude svým pojetím podobná jeho první sólovce, a to byla nějaká sešlost! Kromě Kennedyho na ní hostovali Ozzy Osbourne, Lemmy Kilmister, Dave Grohl, Chris Cornell, Iggy Pop či Kid Rock. Kytarista plány na desku prozradil poté, co hostoval ve skladbě Sorry Not Sorry od Demi Lovato. Ta by se měla na oplátku objevit na jeho chystaném albu.

Letošní rok tráví Slash z velké části na turné s Guns N' Roses. Psali jsme o tom, že jejich vystoupení na festivalu Glastonbury mělo své mouchy. Slashův výkon mezi ně však rozhodně nepatřil - ten byl vynikající.

Turné River Is Rising-Rest of the World Tour '24 v jehož rámci se Slash s Myles Kennedy & The Conspirators vrátí do Česka zavítá do 21 zemí a 32 měst.