Obrázek k článku Na koncertu Metalliky zemřel fanoušek zvaný Viking. Kapela mu věnovala vzpomínku
| Lukáš Rešl | Foto: Library of Congress

Na koncertu Metalliky zemřel fanoušek zvaný Viking. Kapela mu věnovala vzpomínku

Skupina na svých sociálních sítích zveřejnila fotografii kanadského fanouška, který zemřel v pátek 23. srpna v průběhu jejího vystoupení v Edmontonu.

Podle informací britského magazínu NME se fanoušek jménem Lorne v době úmrtí nacházel v tzv. „Snake Pitu“, což je speciálně vyhrazený VIP prostor u pódia. Fanouškovi měla být okamžitě poskytnuta resuscitace, která ovšem nestačila smrti zabránit.

„V pátek 23. srpna večer jsme v Edmontonu přišli o člena rodiny Metallica. Zemřel kvůli zdravotním potížím. Opouští pozemské tělo a vydává se vstříc dalšímu dobrodružství. Je velmi smutné, když dojde k úmrtí, ale jsme dojati, že s námi strávil část svých posledních, doufejme, radostných chvil. Upřímnou soustrast rodině a přátelům Lorna,“ napsala kapela na sociální sítě. K příspěvku také přiložila fotku Lorneho, kterému přátelé přezdívali „Viking“.

K nešťastné události došlo v průběhu světového turné M72 World Tour na podporu jedenáctého studiového alba Metalliky 72 Seasons, které vyšlo 14. dubna 2023. Na turné, které thrashová ikona zakončí 29. září v Mexico City, předskakuje dohromady na různých místech řada kapel jako například Pantera, Architects, Ice Nine Kills nebo Five Finger Death Punch.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Metallica (@metallica)