Obrázek k článku PREMIÉRA: Vždy stůjte na své straně, zní poselství nového klipu Jamaron
| Šárka Hellerová | Foto: Lucas Kozel

PREMIÉRA: Vždy stůjte na své straně, zní poselství nového klipu Jamaron

Po úspěšném létě, během něhož Jamaron mimo jiné předskakovali Alice Cooperovi, přicházejí se singlem Na tvojí straně. V klipu se poprvé objevují v kompletní nové sestavě s Lukášem Rešlem, jenž je novým baskytaristou po loni zesnulém Filipu Karlíkovi a s kapelou již odehrál celou sezónu.

 „Jako by to bylo včera! Textovala jsem ve vaně a v citové bouři, dlouho do rána,“ odpovídá zpěvačka Marie Dostálová na otázku, zda si vybavuje, kdy písničku kapela začala psát. Její zrod se ovšem datuje téměř rok a půl dříve, když její bratr, Jakub Dostál, začal skládat hudbu. „Píšu nejdřív kompletní hudbu včetně aranží a písně nechám často rok dva odležet, než k nim píšu text, což je případ i téhle písně. Demo hudby je stoprocentně hotové tak rok a půl. Tentokrát jsem vyzval Máju, ať zkusí napsat text,“ vysvětluje Jakub, který stejně jako jeho bratr Ondřej v kapele hraje na kytaru a také zpívá.

Singly, následující po minulém dva roky starém albu Generace, vydávávají Jamaron jeden po druhém a ke každému připravili videoklip. Už takhle vyšel Gambler, Smrt nás nerozdělí, Jizvy, Outsider a Nepatrný ztráty. Všechny tyto skladby by se měly objevit na příští desce, přičemž kapela na jejich vzniku spolupracovala s producentem Damiánem Kučerou, který se staral i o jejich mix a master.

„Je to o toxicitě vztahů. Když se pro druhého pořád snažíte něco dělat, ale nefunguje to,“ říká Marie o nové písni. „Ty cesty jdou někam jinam a máte si z toho odnést, že nemá smysl stát na jiné než svojí straně.” K tomuhle uvědomění jí ponoukl právě její bratr Jakub, který jí pomohl jejích několik stran vychrlených v emocionální bouři zpracovat do písňového textu a navrhl je doplnit o obrat „Ten souboj vzdávám“. Marie se mu bránila, ale uznává, že nakonec pasuje.

Klip v režii již pravidelného spolupracovníka Jamaronu Toma Tejkla se symbolicky natáčel v MMA kleci, kterou si ale kapela vyrobila po domácku a na místo natáčení si ji přivezla rozloženou na střeše škodovky. Skupina si do klipu přizvala také členy svého fanclubu.