Obrázek k článku Poprask mezi fanoušky The Cure. Věří, že se konečně dočkají nového alba
| Šárka Hellerová | Foto: Live Nation

Poprask mezi fanoušky The Cure. Věří, že se konečně dočkají nového alba

Pár aktualizací na sociálních sítích a nový design webových stránek spolu s možností registrovat se pro odběr novinek probudily novou naději. Dočkáme se po šestnácti letech nového alba The Cure?

V úterý 9. září došlo ve světě The Cure k několika pohybům, jež naznačují, že konečně dojde na to, o čem fanoušci sní a o čem Robert Smith hovoří již dlouhá léta – vydání alba, jež bude následovníkem třinácté studiové desky 4:13 Dream z října 2008. Ostatně několik nových písní již kapela nějaký čas hraje na svých koncertech.

Také příspěvek kytaristy Reevese Gabrelse, jenž na sociálních sítích fanoušky vyzval, aby se registrovali k mailing listu na stránkách kapely, či vzkaz Eden Gallupa, syna baskytaristy Simona, který cituje slova nové písně Alone naznačuje, že The Cure nechystají jen tak nějakou prkotinu. Fanoušci jsou přesvědčení, že jde o novou desku či desky. Už před dvěma lety Robert Smith v rozhovoru pro NME prozradil, že má vymyšlený název – nahrávka by se měla jmenovat The Songs Of a Lost World. Ještě předtím se nechal slyšet, že s kapelou pracuje dokonce na dvou deskách Cure. Brzy se snad dozvíme, jaká je situace a zda se The Cure chystají ohlásit další turné.

Napjaté očekávání kapela vzbudila krátce poté, co klávesista Roger O’Donnell zveřejnil, že mu minulý rok diagnostikovali vzácnou a agresivní formu lymfomu.

Letos The Cure vydali dvě nové naživo nahrané skladby ve prospěch neziskové organizace Earth Percent. Písně And Nothing Is Forever a I Can Never Say Goodbye vyšly v limitovaném počtu 5000 kusů na vinylu – již je vyprodáno.