Obrázek k článku Pokáč podpoří pěti miliony mladé muzikanty z nízkopříjmových rodin
| Lukáš Rešl | Foto: Nguyen Phuong Thao

Pokáč podpoří pěti miliony mladé muzikanty z nízkopříjmových rodin

Milion ročně v průběhu následujících pěti let hodlá písničkář Pokáč věnovat skrze svůj nadační fond dětem pro jejich hudební kroužky a rozvoj.

„Sám jsem hudební školu navštěvoval mnoho let, dalo mi to skvělý základ do budoucna. Hudbou se teď nejenom živím, ale hlavně bavím! Proto jsem se rozhodl podpořit ty, kteří by své sny rádi následovali, ale nemohou si to dovolit. Hudba nezná hranice, hudba je pro všechny,” vysvětluje motivaci stát se patronem sbírky a přispět do ni Honza Pokorný, alias Pokáč.

Dobročinný projekt realizuje ve spolupráci s neziskovou organizací Znesnáze, jež ke společné kampani Hudba je pro všechny spouští veřejnou sbírku.S odkazem na nadcházející školní rok, který je podle Znesnáze „ranou pro rodinný rozpočet nízkopříjmových rodin a převážně rodin samoživitelů“, přichází projekt Hudba pro všechny se štědrou finanční podporou pro všechny mladé a začínající muzikanty z „nízkorozpočtových rodin“. Ruku k dílu přikládá také Pokáčovo nadační fond, který projektu ročně věnuje milion korun.

„Pokáč je skvělým příkladem toho, jak „Zuška“ a podpora lásky k hudbě dokáže změnit nejen dospívání, ale i dospělost. Dítě často tuší, co v něm dřímá. Má své hudební vzory a sny, ale potřebuje někdo povolaného, kdo v něm talent objeví, podpoří a dá mu šanci růst. Zaplatit dětem z chudých rodin hudební vzdělávání není jen možná podpora jejich budoucnosti, ale také samotného dětství, které by měly trávit tím, co je baví,“ píše organizace Znesnáze v tiskové zprávě.

Projekt Hudba je pro všechny, který je plánovaný na pět let, by měl rovněž motivovat děti v jejich úsilí a pokračování na jejich hudební cestě. Pokáč proto děti hodlá podpořit pozvánkou na vlastní koncert, výhledově dokonce i na koncert společný. „Podpora a motivace je v začátku hraní na hudební nástroj zásadní, a proto i do této stránky věci bude po celou dobu pětiletého projektu investovaný čas, peníze a energie,“ uvádí organizátoři sbírky.