Obrázek k článku Po předskakování Sheeranovi čeká nezkrotnou Zaru Larsson v Praze sólo
| Šárka Hellerová | Foto: Sony Music

Po předskakování Sheeranovi čeká nezkrotnou Zaru Larsson v Praze sólo

Před čtyřmi lety švédská popová zpěvačka Zara Larsson v Praze předskakovala Edu Sheeranovi na jeho megalomanských koncertech v Letňanech. 6. března 2024 vystoupí ve Foru Karlín.

Měsíc před svým prvním zdejším headline koncertem vydá své čtvrté studiové album. To se bude stejně jako nadcházející turné  jmenovat Venus. Jako první singl před půl rokem uvedla píseň Can't Tame Her, později fanoušky lákala dalšími vlaštovkami, naposledy spoluprací s Davidem Guettou na písni On My Love. „Vezme vás to zpět do doby, kdy moje máma chodila do klubů – na začátek osmdesátek. Rozhodně je ten zvuk kompletně retro, ale pořád svěží,“ komentovala skladbu Can't Tame Her  v rozhovoru pro NME.

Album Venus Zara Larsson vydá na svém vlastním labelu Sommer House. Založila ho poté, co koupila vlastní katalog od vydavatelství, které vydalo její první tři desky. „Mou hudbu pořád licencuje Sony, nejsem zcela nezávislá, ale mám teď nad svými písněmi kontrolu, což je neuvěřitelný pocit,“ pochvalovala si zpěvačka a pozastavila se nad tím, jak se normalizovalo, že se hudebníci při podpisu smlouvy s vydavatelstvím svého duševního vlastnictví lehce vzdávají. „Možná z toho nebudu mít přínos letos, ale moje děti ho mít budou – je prostě hezké mít tu jistotu. Při vyjednávání jsem v lepší pozici," vysvětlovala Larsson, proč se rozhodla pro tento krok.

Zara Larsson zahájí turné k nové desce na začátku února v Manchesteru a skončí ho v polovině března na Islandu. Vzhledem k tomu, že se její začátky poutají k řadě hudebních soutěží, redaktor NME se jí ptal, jestli se přes svůj dřívější odmítavý postoj nehodlá příští rok kromě svého turné zúčastnit Eurovize. Soutěž bude letos díky letošnímu vítězství Loreen hostit Švédsko, což je víc než příhodné vzhledem k padesátiletému výročí slavného vítězství Abby. „Pořád říkám ne! Ale moc ráda bych tam vystoupila. Jsem velký fanoušek Eurovize, každý rok ji sleduji. Eurovision a švédská soutěž Melodifestivalen jsou součástí švédské kultury a můj přítel tam každý rok tancuje. Takže ano, ráda bych toho byla součástí, ale nemyslím, že bych chtěla soutěžit. Trochu se toho bojím, protože se mi v životě i v tom uměleckém docela daří. A co by se stalo, kdybych se nedostala do finále? Měla bych pocit, že to je konec mé kariéry,“ přiznala zpěvačka, proč se jí do dalšího soutěžení nechce.