Obrázek k článku Svět její talent sleduje od začátku. Nyní sedmnáctiletá Kaya vydává první desku
| Lukáš Rešl | Foto: Tranzistor

Svět její talent sleduje od začátku. Nyní sedmnáctiletá Kaya vydává první desku

Karolína Pelíšková, jež vystupuje pod uměleckým jménem Kaya, se loni stala nejmladší českou interpretkou, která se objevila na billboardové ploše na Time Square v New Yorku. Nyní vyšlo její první EP, které 6. června pokřtí v rámci Headliner Pontonu na Střeleckém ostrově.

Když se stanete tváří kampaně Spotify EQUAL, objevíte se na obří billboardové ploše na Time Square. Pro celou řadu interpretek po celém světě to může být vysněnou metou. Minulý rok jí díky svým prvním singlům dosáhla mladá česká zpěvačka Kaya, která se skrze aktuální produkci prezentuje nápaditou popovou formou. Až dnes (31. května) jí pod hlavičkou labelu Tranzistor vychází první EP, které nese název I Am Supposed To Be Sad.

Předcházela mu série prvních tří singlů zpěvačky. Ten poslední (Last Time That We Spoke) vydala v prosinci minulého roku – spolupracovala na něm s producentským duem David Kandler a Reginald. Ukázala na něm nejen posun, co se týče vokální stránky, ale také poutavý instrumentální podklad, do kterého její hlas (trošičku připomínající hvězdnou Halsey) příjemně zapadl.

Debutové EP, kterým svou dosavadní tvorbu shrnuje, je podle talentované zpěvačky o podnětech, které se točí kolem ní samotné. Zároveň ale věří, že v jejích písničkách může každý slyšet něco jiného. „Mé EP je o tlacích z okolí, co v něm člověk uslyší, je však na něm. Nenutím nikomu konkrétní příběh, proto si při poslechu každý ideálně vytvoří ten svůj. Chtěla bych, aby si v písních každý našel svou část, která mu bude blízká, a díky které se k písničkám bude vracet,“ říká Kaya.

Svou novinku pokřtí zpěvačka, jíž jsme zařadili mezi 50 nadějí české hudby v rámci prvního letošního Headliner Pontonu na Střeleckém ostrově. Koncertní křest zde proběhne již ve čtvrtek 6. června od 20:00. V ten samý večer vystoupí také Andy Čermák, známý ze skupiny Sunflower Caravan.