Obrázek k článku Jubilea Oldy Říhy. S Katapultem chystá velkou oslavu šedesáti let na scéně
| Jarda Konáš | Foto: Live Nation

Jubilea Oldy Říhy. S Katapultem chystá velkou oslavu šedesáti let na scéně

Koncert ve Foru Karlín bude 19. března 2024 vrcholem celoroční Nostalgia Tour, na níž frontman slaví životní jubileum i šedesát let na scéně.

Olda Říha jako kdyby byl nezastavitelný. Letos vydal s Katapultem novou desku a vyrazil na Nostalgia tour, které pojal částečně jako klasickou šňůru k novince, ale z velké části jako kulatou oslavu svého působení na hudební scéně. Říha totiž dělá bigbít už šedesát let.

Navíc v květnu oslavil pětasedmdesátiny, což je opět o důvod víc, proč tu nostalgii v názvu desky a turné nebrat jako prázdný obrat. Říhá má na co vzpomínat, a ještě víc má co hrát.

Oslava probíhá na pódiích po celé republice, kam se „Kaťáci“ vrhnou, ale nově je v plánu i vrchol celé Nostalgia Tour v karlínském Foru. Koncert v takovém prostoru není jen tak, dá se čekat, že si Říha a jeho kolegové (v Katapultu s ním nově hrají Vašek Zima a Bigman Kódl) oproti standardním setům připraví třeba i nějaké to překvápko.

Desku Nostalgia jsme v Headlineru sice moc nepochválili, nicméně jedno odepřít nejde – pětasedmdesátka je krásné číslo a šedesát let na scéně obdivuhodná doba. A tak přejeme Oldovi Říhovi, ať se večírek podaří! 

A ještě malá zajímavost na závěr, dnes. 30. října, je to přesně třicet let od chvíle, kdy Katapult v Praze předskakoval Deep Purple. Britská hardrocková legenda tehdy přijela ještě v sestavě s Ritchie Blackmorem, který později toho roku „Párply“ definitivně opustil.