Obrázek k článku Míří k nám metalcorové tornádo v čele s texaskými rangery Fit for a King
| Lukáš Rešl | Foto: Rock for People

Míří k nám metalcorové tornádo v čele s texaskými rangery Fit for a King

Americká špička žánru přijede v doprovodu veteránů Emmure a dalších dvou předkapel. Večírek tvrdé a zároveň melodické muziky se uskuteční v pátek 1. prosince v klubu Storm Club.

Pražské klubové prostředí slibuje koncem roku hotové metalcorové žně. Již proběhly večírky skupin Lorna Shore, Rise of the Northstar či Stray from the Path a fanoušci se mohou těšit na další corové koncerty. Ten nejbližší bude hostit další velké jméno žánru, drsné texaské rangery Fit for a King. Ale nebojte, namísto kvérů totiž hbitě ovládají své řízně laděné nástroje.

Fit for a King se na scéně pohybují od roku 2007 a za svou bohatou kariéru zvládli nahrát šest studiových desek. Tu poslední, The Hell We Create (2022), vypustili do éteru v říjnu minulého roku. Z ní asi nejvíce rezonuje nekompromisní nálož v podobě singlu Reaper, při jehož poslechu máte pocit, jako by vás na zemi dobíjel boxer Mike Tyson. Tuhle těžkou brutalitu ostatně demonstruje i celé album, na kterém najdete i uhlazenější kousky jako Falling Throught the Sky nebo Reaching Out, kde uslyšíte i čisté vokály frontmana Ryana Kirbyho.

Nejen na posledním albu skupina, původně hrající křesťansky orientované písně, ukázala svou velikost a cit pro spletité melodie, které umí vygradovat do nesmírně chytlavých breakdownů. Svůj, stále by se ještě dalo říct, nový materiál představí pražskému publiku již podruhé. Poslední koncert totiž u nás odehrála letos na jaře v Paláci Akropolis. Druhá pražská štace v klubu Storm však zdaleka nebude jen o nich. Američané si totiž na svou evropskou šňůru vzali další výrazná jména světové scény.

Rozhodně lákavým předskokanem jsou jejich američtí souputníci Emmure, kteří by klidně večírek mohli zakončovat. Služebně nejstarší kapela večera brázdí světovými pódii od roku 2003, přičemž se prezentuje mnohem přímočarejší metalcorovou formou s ostrými kytarovými riffy, které se vám zabodávají hluboko do těla. Obdobně těžká a vyostřená forma pak charakterizuje i dalšího z předskokanů, švédské Thrown. A aby toho náhodou nebylo málo, večírek otevřou australští mladíci The Gloom in the Corner, kteří se v posledních letech dravě derou dopředu. Máte-li rádi brutální a těžkou hudbu plnou emocí a explodující energie, rozhodně by vám tento večírek neměl uniknout.