Obrázek k článku Mirai Navrátil má zlomenou čelist. „Těším se na pořádný šnycl,“ vzkazuje z nemocnice
| boi | Foto: Mirai Navrátil

Mirai Navrátil má zlomenou čelist. „Těším se na pořádný šnycl,“ vzkazuje z nemocnice

„Děkuju moc za Vaše zprávy. Mám kus titanu a pár šroubů v hubě, protože mám na dvou místech zlomenou čelist, ale jinak žádné drama,“ napsal zpěvák na sociálních sítích. Dříve na festivalech své kapely spadnul hlavou na beton.

„Věřím, že budu asap dobrej, ať si to léto ještě trochu užijem,“ stojí ve stručném pozdravu na Facebooku, který Mirai doprovodil fotkami z nemocničního lůžka. „Děkuji doktorům a sestřičkám za láskyplnou profi péči. Pár týdnů mě čeká kašovitá strava a drinky only, tak se těším na pořádný šnycl na summerfest.“

Mirai musel náhle na operaci pár dní po té, co během vystoupení na Mirai Summer Festu spadnul hlavou na beton. Na následujícím koncertu vystoupil s helmou. „Helma to jistí. Přiznám se, že po tom posledním pádu jsem byl trochu posranej. Můj úkol je bořit hráz mezi náma, a to se myslím v Přibrami naplnilo,“ žertoval ještě před dvěma dny na Facebooku, když zval fanoušky na další zastávku putovních festivalů do Liberce, která se měla konat 3.8. Kapela ji nakonec musela zrušit, protože se Navrátil musel 30.8. náhle podrobit operaci. Nový termín je  v řešení. O tom, jak to bude s další plánovanou zastávkou 10.8. v Novém Jičíně ještě není jasno.

Mirai jsou aktuálně na turné k albu Tomodachi a slaví deset let na scéně. „Mám pocit, že se tahle deska začíná jako líbit kritikům a taky našemu zvukaři Jamesovi, který od nás nikdy nic nebral,“ řekl Navrátil o desce v podcastovém rozhovoru Honzy Vedrala. 

Mirai desku natáčeli po celé Evropě. Projeli Německo, Itálii, Holandsko i Dánsko, někde skládali a jinde natáčeli. „Chtěli jsme kolem kapely postavit betonovou zeď. Přijde mi, že s přibývajícím věkem je času míň a míň, tak jsme chtěli ven, abychom měli na muziku fokus,“ popsal zpěvák kapely vznik alba. „Ne, že by studia ve světě byla nějak výrazně lepší. Ale potřebovali jsme si navodit tenhle pocit. Jde hlavně o změnu prostředí a pocit, že to děláme společně.“

Podcast Headliner CZ s Miraiem Navrátilem si můžete poslechnout zde: